
Quiche Lorraine on ruokaisa ranskalainen piiras, jossa on pekonia ja runsaasti vahvaa juustoa. Lorrainen pannari vohkii kaikki klassikkopiirakan ihanat maut!
Suolainen piirakka ja raikas salaatti. Tämä yhdistelmä on takuuvarma valinta silloin, kun iltapalalle haluaa jotain vähän tavallista ruokaisampaa ja parempaa tarjottavaa.
Piirakan valmistus saattaa kuitenkin tuntua joskus melko työläältä ja monivaiheiselta. Silloin hyvä vaihtoehto on suolainen pannari, johon ei tarvita erillistä pohjaa lainkaan vaan koko taikina valmistuu sekoittamalla.
Oheinen pannariohje on nimetty leikkimielisesti Lorrainen pannariksi. Piirakan makuaineet ja höysteet ovat nimittäin tuttuja quiche Lorrainesta eli ranskalaisesta pekonipiirakasta.
Taikinan joukkoon sekoitetaan rapeaksi paistettua pekonia, kuullotettua sipulia sekä gruyère-juustoa. Vajaa puoli tuntia uunissa, ja pekonipannari on paahtunut kypsäksi ja herkulliseksi. Parhaimmillaan se on uunilämpimänä salaatin kanssa.
Lorrainen pannari
Ainekset
Työvaiheet
-
Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sulata voi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.
-
Laita pekoni kylmälle pannulle ja lisää lämpöä. Paista omassa rasvassa noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli lopussa joukkoon. Paista pehmeäksi pekonista irronneessa rasvassa. Anna hieman jäähtyä.
-
Sekoita pekoni-sipuliseos turvonneeseen taikinaan ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.
-
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Miksi ohjeissa ensimmäiseksi kehotetaan lämmittämään uuni kuumaksi? Ja sen jälkeen taikinaa turvotetaan n. puoli tuntia? Uusavuttomat toimivat juuri näin,ohjetta noudattaen ja sähköä palaa!
Kiitos hyvästä huomiosta, korjaan ohjeesta tämän kohdan.