
Parsa-tofu-piirakka maistuu niin kasvis- kuin sekasyöjille!
Parsa-tofu-piirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee pohja. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhoihin. Sekoita joukkoon kasvijuustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja painele ohueksi (26–28 cm:n) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
-
Mittaa kaikki täytteen ainekset keskenään ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
-
Kuori parsat ja napsauta puumainen kanta irti. Ota sivuun 5 parsaa ja puolita ne pituussuunnassa koristeeksi piirakan päälle. Paloittele loput parsat pieniksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa ja valkosipulia noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Sekoita parsa ja valkosipuli täytteen joukkoon ja kaada piirakkapohjan päälle. Nosta koristeparsat päälle ja sudi hieman oliiviöljyä pinnalle.
-
Paista 35–40 minuuttia, kunnes piirakan täyte on kypsynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.