
Pitsataskut eli pizza sandwichit
Ainekset
Työvaiheet
- Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot nesteeseen ja vaivaa tasainen taikina. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
- Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele palloiksi. Anna pallojen kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Viipaloi tomaatit. Valuta mozzarellapallot ja revi suupaloiksi.
- Kauli pallot pyöreiksi pitsoiksi. Voitele puolet pitsasta öljyllä ja taita kahtia puolikuun muotoon. Öljy estää puolia tarttumasta yhteen uunissa.
- Paista taskuja 10–12 minuuttia, kunnes pinta saa kunnolla väriä.
- Täytä kuumat taskut pestolla, salamilla, mozzarellalla, tomaatilla ja rucolalla. Tarjoa heti.
Vinkki! Pitsataskujen hiivataikinan voi sekoittaa jo edellisenä iltana jääkaappiin, jotta ruokailemaan päästään jouhevammin. Kylmä taikina kannattaa nostaa pöydälle vähintään pari tuntia ennen leipomista, jotta se ehtii lämmetä ja kohota. Nopein oikopolku valmiisiin taskuihin vie pakastealtaan kautta. Hyvät pitsataskut syntyvät myös valmiista taikinapalloista.