
Helppo ja nopea tacopiirakka on mainio viikonloppuherkku, joka sopii lastenjuhliinkin.
Tacopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta sopivan muotoiltavaa.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
- Paista jauheliha isossa pannussa öljyssä kahdessa erässä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää tacomauste, säästä 2 tl dippiin. Sekoita ranskankerma joukkoon.
- Puolita tomaatit. Kuori perunat. Levitä jauheliha, tomaatit ja juusto piirakkapohjalle. Viipaloi perunat kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi pinnalle.
- Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.
Perunat ilmeisesti raakoja?
Tota, MIKÄ tuo ruoan alla oleva pelti on? Onko joku maalannut uunipeltinsä valkoiseksi?
Eiköhän se ole sellainen leivinpaperi nimeltään
Oliskohan tarjoiluastia vaan
Usko tai älä, uunipeltejä on valkoisiakin. Niinkuin paistinpannujakin. 😱
Perunakysymykseen: perunat saavat tosiaan olla raakoja, kypsyvät mainiosti ohuina lastuina piirakan päällä!
riittääkö todella yksi pussi tacomaustetta 800g jauhelihaa?
Ei kyllä minusta riitä yksi maustepussi, ranskankerma jauhelihan sekaan vielä miedontaa makua tai ainakin jos aikuiseen makuun tekee.
Oli kyllä mautonta ja liikaa jauhelihaa ja ranskankermaa minun makuuni
Itse tuplalsin pohjan aineet, kun tein uunipellillisen, koska tykkään että hieman paksumpi pohja parempi. Jos tykkää hirmu ohkaisesta pohjasta niin sitten kannattaa tehdä ohjeen mukaan tai valita pienempi pelti.
Yksi tacopussi riittää, laitoin vain 700 gr jauhelihaa ja 1 ranskankerman ettei tule niin raskasta. Kirsikkatomaattien määrän tuplasin. Juustohöylällä tein perunoista päälle lastuja. Tosi hyvää tuli!
Mikähän tuo ohjeen dippi on, kun siitä ei kerrota kuin ainekset? Mihin sitä on tarkoitus käyttää?