Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 200 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Suolaisen pullan kierteissä maistuvat tuore oregano, mehukas kesäsipuli, feta ja parmesaani. Rouskuvaa makulisää tuovat pinjansiemenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplajuusto-bostonlevy

Ainekset

Taikina
5
dl
vettä
50
g
tuorehiivaa
3
dl
parmesaaniraastetta
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
7
dl
vehnäjauhoja
1
dl
oliiviöljyä
Fetatäyte
400
g
fetajuustoa
1
nippu
kevätsipulia
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
pinjan- tai kurpitsansiemeniä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista taikina. Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen hienoksi raastettu parmesaani, hunaja ja suola. Lisää spelttijauhot ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
  2. Valmista täyte. Murustele feta. Hienonna sipulit varsineen ja oregano. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  3. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Jaa täyte levylle. Kääri tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi ja asettele palat leivinpaperin päälle uunipellille. Palojen väliin saa jäädä noin puolensentin raot.
  4. Anna leivän kohota peitettynä noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Paista leipää uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat kauniin kullanruskeat.

Kommentit (4)

Foodie

Voidellaanko päältä millään ennen uuniinlaittoa??

issa

Tuolla jauhomäärällä ei tule onnistumaan, ihme, että noin väärällä määrällä julkaistaan, eihän kaikki lukijat ja halukkaat kokeilijat ole "jauhopeukaloita"

jauhopeukalo tai ei

Hyvin onnistui tuolla jauhomäärällä : )

Vierailija

Juu ei onnistunut tuolla jahomäärällä. Taikina kyllä kohosi hyvin, mutta kaulimisesta ei sitten tullutkaan mitään. Tuli vain kauhea sotku. Kertokaahan nyt amatöörille, missä meni vikaan? Vaikka jatkossa taidan turvautua palastealtaan taikinavalmisteisiin! :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Banoffee on ihana herkku, jonka valmistamiseen tarvitset vain viisi ainesta. Keksipohjan, kinuskin, banaanin ja kermavaahdon liitto on lyömätön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min pohjan kovettumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee

Ainekset

Pohja
250
g
vaaleita keksejä, esimerkiksi digestive- tai kaurakeksejä
80
g
voita
Täyte
dl
vispikermaa (+ sokeria)
1
tlk (397 g)
valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
banaania

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit koneella tai laita ne paksua muovia olevaan pussiin ja nuiji rikki vaikka kaulimella. Seoksen ei tarvitse olla ihan tasaista. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
  2. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle leivinpaperiympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
  3. Vaahdota kerma. (Mausta halutessasi sokerilla. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kakku on muutenkin todella makea.) Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia hieman. Kuori ja viipaloi banaanit.
  4. Nosta vuoka huoneenlämpöön. Irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.
  5. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle banaaniviipaleet. Levitä pinnalle kermavaahto. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit halutessasi koristella tortun banaaniviipaleilla tai sihdata pinnalle hieman kaakao- tai pikakahvijauhetta.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Tämä piirakka on hurmaavan herkullista! Pohjassa on rapeaa mantelia, täytteessä täyteläistä creme fraichea ja raikasta ricottaa, kaiken kruunaa vadelmat ja mustikat. Helppoa ja koukuttavan hyvää! Piiraaseen sopii oikein hyvin myös pakastetut marjat ja niitä voi vaihdella sen mukaan mitä sattuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 40 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-marjapiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
intiaani- tai fariinisokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
1
kpl
kananmuna
Täyte
1
prk (250 g)
ricotta-juustoa
1
prk (150 g)
creme fraichea
2
kpl
kananmunaa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
perunajauhoja (pakastemarjoihin 2 rkl)
250
g
vadelmia
250
g
mustikoita

Työvaiheet

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon jääkaappikylmä voi.
Sekoita joukkoon kananmuna ja muotoile tasaiseksi tiiviiksi taikinapalloksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
Sekoita kulhossa keskenään ricotta, creme fraiche, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri.
Toiseen kulhoon mittaa perunajauhot ja sekoita marjat niiden joukkoon.

Nosta taikina jääkaapista.
Taputtele taikina jauhotetuin sormin voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Ripottele pohjan päälle perunajauhoissa pyöritellyt marjat.
Marjojen päälle kaada ricottaseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Halutessasi voit laittaa paistamisen puolivälissä piirakan päälle folion jottei se saa liikaa väriä.

Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Lisukkeena voi halutessaan tarjoilla vaniljakastiketta.
Marjapiirakka kestää hyvin myös pakastamisen!

Kommentit (0)

Tämä rustiikkinen piiras sopii niin arkeen kuin juhlaankin! Paahdetut punajuuret ja vuohenjuusto on upea makupari. Kun punajuuret on paahdettu piiras syntyy nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
45 min + paistaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahteinen punajuuri-vuohenjuustopiiras

Ainekset

Pohja
125
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
tl
suolaa
3-4
rkl
omenamehua
Täytteet
1
kg
punajuuria
1
kpl
punasipuli
2
kpl
kananmunaa
200
g
valkosipulituorejuustoa
2
dl
ruokakermaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
200
g
vuohenjuustoa
1
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
hunajaa
Viinisuolaheinää ja/tai timjamia

Työvaiheet

Ensimmäiseksi kuori ja pilko punajuuret nopan kokoisiksi kuutioiksi.
Laita kuutiot pellille leivinpaperin päälle.
Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon kylmä voi.
Viimeisenä lisää taikinaan sen verran omenamehua, että siitä tulee kiinteä ja tasainen pallo.
Taputtele pohja kostutetuin sormin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
Kuori punasipuli ja pilko se ohuiksi renkaiksi.
Riko kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Sekoita tuorejuustoseokseen ruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada paahdetut punajuuret pohjan päälle.
Asettele punajuurien päälle punasipulirenkaat.
Kaada päälle tuorejuustoseos.
Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Paahda saksanpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä.
Viipaloi vuohenjuusto 10-12 viipaleeksi
Paahda vuohenjuustoviipaleita kuumalla öljytyllä pannulla n. 2 min / puoli.

Asettele paistetun piiraan päälle vuohenjuustot, saksanpähkinät ja yrtit.
Viimeistele valuttamalla päälle hunajaa.
Tarjoile vaikkapa vihersalaatin kera.

Kommentit (0)