Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nyt vai huomenna? Parhaat taikinat huomiseen pizzaan ja äkilliseen pizzanhimoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli -pizzataikina

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
hienoa merisuolaa
1/4
tl
kuivahiivaa
3
dl
kylmää vettä
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Ota 1/3 taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille ja levitä se jauhojen avulla taputellen ohueksi pizzapohjaksi. Muotoile loput pohjat samalla tavalla.

Nopea pizzataikina

Ainekset

25
g
hiivaa
2 1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
6
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja öljy joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä noin ½ tuntia.
  2. Jaa taikina 3 osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pizzapohjiksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Omenapannarimuffinit
???
KAPPALEITA
12
VALMISTUSAIKA
Tunti
UUNIN LÄMPÖTILA
225°C
Herkullisen pulleat omenapannarimuffinit valmistuvat helposti ja nopeasti. Tarjoile lämpiminä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
JAA SOMESSA
Ainekset...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Pieni hiivamäärä ja pitkä kohotus antavat pataleivälle hienon aromin. Kaurahiutaleet ja -leseet tuovat makua, kuitua ja rakennetta. Mikä helpointa: pataleivän taikinaa ei vaivata lainkaan.

Ainekset

6 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
1 1/2 tl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1016 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ota pizzaperjantai haltuun tällä lähes itsestään valmistuvalla vegeherkulla! Sienen mehevä rakenne saa unohtamaan taikinankaipuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-minipizzat

Ainekset

4
isoa
portobellosientä
4
tl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1
tl
pizzamaustetta
½
tl
valkosipulijauhetta
1
dl
valmista pizzakastiketta
100
g
kasvissuikaleita (esim. Apetit tuorekset)
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja poista jalat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele öljyä molemmin puolin. Yhdistä mausteet keskenään ja ripottele seos sienten päälle. Paista 5 minuuttia.
  2. Lusikoi kastike sienille ja levitä kasvikset päälle. Raasta parmesaani pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset saavat väriä.

Vinkki! Hyödynnä portobellojen jalat paistettuna salaateissa tai vaikka bolognesekastikkeessa.

Kommentit (0)