Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nyt vai huomenna? Parhaat taikinat huomiseen pizzaan ja äkilliseen pizzanhimoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli -pizzataikina

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
hienoa merisuolaa
1/4
tl
kuivahiivaa
3
dl
kylmää vettä
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Ota 1/3 taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille ja levitä se jauhojen avulla taputellen ohueksi pizzapohjaksi. Muotoile loput pohjat samalla tavalla.

Nopea pizzataikina

Ainekset

25
g
hiivaa
2 1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
6
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja öljy joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä noin ½ tuntia.
  2. Jaa taikina 3 osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pizzapohjiksi.

Kommentit (5)

blomgren

On varmaan hyvä. mutta löytyiskö pizzapohjaa gluteenittomana ja maidottomana.

Kaipaisin muitakin reseptejä maidottomana ja gluteenittomana. Kiitos jo etukäteen.

Vierailija

Kaksi kertaa olen muuttanut oman pizzapohjan reseptiä. Durum jauhot muuttivat rakennetta/makua radikaalisti. Toinen kerta oli, kun lähikaupassa sattui olemaan satsi italialaista pizzajauhoa ja jälleen muuttui. Kyse oli lähinnä jauhamisasteesta. Tärkeimmäksi koen kuitenkin itsetehdyn "ketsupin", joka porisee hellan kulmalla muutaman tunnin ja huilaa yön tai kaksi jääkaapissa, silloin menee huonompikin pohja.

Vierailija

Säilyykö yön yli- taikina yli 12 tuntia kohoamassa huoneenlämmössä? Eli jos teen taikinan illalla n. klo 21 ja alan tekemään pizzaa seuraavana päivänä n. 16 aikoihin (20 tuntia)?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Antaisin tässä tapauksessa ehkä taikinan kohota yön ajan huoneenlämmössä ja laittaisin sen sitten päiväksi jääkaappiin, jolloin kohoaminen hidastuu (eikä tule käyneen makuista).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Marengilla kuorrutettu fiini kääretorttu kätkee kierteisiinsä vaniljaa ja konjakilla terästettyjä omenoita. Koristele omenarulla halutessasi uunissa kuivatuilla omenalastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-marenkirulla

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Vaniljatäyte
1
vaniljatanko
2
dl
kahvikermaa
2
tl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
2
kananmunankeltuaista
Omenatäyte
4
pientä omenaa
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1
rkl
konjakkia tai brandya
Kostutus
1/2
dl
omenamehua
Italialainen marenki
2
kananmunanvalkuaista
3/4
dl
vettä
1 3/4
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 7‒8 minuuttia. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kattilaan kaikki vaniljatäytteen aineet ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes täyte paksunee vanukasmaiseksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. Poista vaniljatanko. Anna täytteen jäähtyä.
  3. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Paista omenakuutioita voissa paistinpannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja konjakki, ja anna seoksen kiehahtaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Kostuta torttupohja omenamehulla. Lusikoi vaniljatäyte ja omenatäyte torttupohjalle, ja kääri pohja tiukaksi rullaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
  5. Valmista italialainen marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa seoksen lämpötila digitaalisella paistolämpömittarilla. Kun seos on 120-asteista, kaada se ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella vatkaten valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista 10–15 minuuttia, kunnes marenki on paksua ja lämpötila on laskenut huoneenlämpöiseksi.
  6. Kuorruta kääretorttu kauttaaltaan marengilla. Ruskista halutessasi marengin pinta kaasupolttimella.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Leivo pähkinät ja sinihomejuusto vaihteeksi suolaisiin pikkukransseihin. Erityisen ihanilta ne maistuvat vastapaistettuina glögin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 30 min kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuusto-pähkinäkierteet

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
dl
kauraleseitä tai -hiutaleita
3
rkl
rypsiöljyä
6
dl
vehnäjauhoja
½
dl
pähkinäsekoitusta
Kaulimiseen
1
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
100
g
sinihomejuustomurua (esim. Aura)
Pinnalle
50
g
sinihomejuustomurua
pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, leseet ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Rouhi pähkinäsekoitus ja lisää se joukkoon alustuksen loppuvaiheessa.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivinpaperille. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja kauli tai taputtele se 30 cm x 30 cm:n levyksi. Ripottele rouhittua pähkinäsekoitusta ja sinihomejuustomurua puolelle taikinalevystä. Käännä toinen taikinalevyn puolikas täytteen päälle. Muotoile täytetystä taikinalevystä painelemalla suorakaiteen muotoinen.
  4. Leikkaa taikinalevystä taikinapyörällä noin 2 cm leveitä nauhoja. Kääräise ne kierteisiksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Peitä kranssit liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  5. Sivele kranssit munalla. Ripottele päälle pähkinöitä ja sinihomejuustoa.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki! Kranssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos teet ne etukäteen, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzan helppous ja piirakan herkullisuus! Mehevän pizzapiiraan täytteenä on riistamakkaraa, syyskasviksia ja mozzarellaa. Niiden ansiosta makua riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapiiras riistamakkarasta

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsa (noin 500 g)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
valmista pasta- tai pizzakastiketta
400
g
(riista)raakamakkaraa
2–3
dl
suppilovahveroita
2
dl
parmesaania raastettuna
200
g
terttukirsikkatomaatteja
125
g
mozzarellaa
tuoreita yrttejä
(chiliöljyä)

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele kurpitsa ja laita leivinpaperille pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  3. Paloittele makkarat. Puhdista sienet ja raasta juusto.
  4. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina hieman suuremmaksi levyksi ja laita vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja laita painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista uunissa 10 minuuttia.
  5. Poista leivinpaperi painoineen. Levitä tomaattikastike esipaistetulle pohjalle. Asettele makkarat, sienet, kurpitsat ja tomaatit päälle. Ripottele parmesaani pinnalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes pohja ja makkarat ovat kypsiä. Revi mozzarella päälle. Viimeistele yrteillä ja halutessasi öljyllä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Piparitaikinanopat sukeltavat suklaiseen taikinaan. Lopputuloksena on pikkujoulukauden himotuin leivonnainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparibrowniet

Ainekset

250
g
piparitaikinaa (pakaste)
200
g
voita
200
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
5
munaa (M-koko)
2
dl
ruokokidesokeria
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
Koristeluun
kanelia ja tomusokeria

Työvaiheet

  1. Ota piparitaikina sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota 30 x 20 -senttinen uunivuoka.
  3. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa sulamaan voin joukkoon.
  4. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja ruokosokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. SIIVILÖI jauhot muna-sokerivaahtoon. Lisää hieman jäähtynyt voisuklaaseos, kardemumma, kaneli ja suola. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.
  5. Kaada taikina uunivuokaan. Leikkaa piparitaikinasta noppakuution kokoisia paloja. Lisää ne taikinan pinnalle.
  6. Paista browniet kypsäksi uunin keskitasolla 25 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.

Vinkki! Koristele browniet tähtipölyllä. Piirrä piparimuotilla kuvio leivinpaperille. Leikkaa paperiin kuvion mukainen aukko. Aseta paperi browniepalan päälle. Mausta tomusokeri ripauksella kanelia ja tomuta kanelisokeria leivonnaisen pintaan.

Kommentit (0)