Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nyt vai huomenna? Parhaat taikinat huomiseen pizzaan ja äkilliseen pizzanhimoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli -pizzataikina & nopea pizzataikina

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
hienoa merisuolaa
1/4
tl
kuivahiivaa
3
dl
kylmää vettä
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Ota 1/3 taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille ja levitä se jauhojen avulla taputellen ohueksi pizzapohjaksi. Muotoile loput pohjat samalla tavalla.

Nopea pizzataikina

Ainekset

25
g
hiivaa
2 1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
6
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja öljy joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä noin ½ tuntia.
  2. Jaa taikina 3 osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pizzapohjiksi.

Kommentit (5)

blomgren

On varmaan hyvä. mutta löytyiskö pizzapohjaa gluteenittomana ja maidottomana.

Kaipaisin muitakin reseptejä maidottomana ja gluteenittomana. Kiitos jo etukäteen.

Vierailija

Kaksi kertaa olen muuttanut oman pizzapohjan reseptiä. Durum jauhot muuttivat rakennetta/makua radikaalisti. Toinen kerta oli, kun lähikaupassa sattui olemaan satsi italialaista pizzajauhoa ja jälleen muuttui. Kyse oli lähinnä jauhamisasteesta. Tärkeimmäksi koen kuitenkin itsetehdyn "ketsupin", joka porisee hellan kulmalla muutaman tunnin ja huilaa yön tai kaksi jääkaapissa, silloin menee huonompikin pohja.

Vierailija

Säilyykö yön yli- taikina yli 12 tuntia kohoamassa huoneenlämmössä? Eli jos teen taikinan illalla n. klo 21 ja alan tekemään pizzaa seuraavana päivänä n. 16 aikoihin (20 tuntia)?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Antaisin tässä tapauksessa ehkä taikinan kohota yön ajan huoneenlämmössä ja laittaisin sen sitten päiväksi jääkaappiin, jolloin kohoaminen hidastuu (eikä tule käyneen makuista).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Manteli-korvapuustit ovat pullaa parhaimmillaan!🙂 Näissä korvapuusteissa on herkullinen ja runsas täyte, jossa maistuu kaneli ja manteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5
dl
mantelimaitoa
50
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaardemummaa
1
kpl
kananmuna
3/4
tl
suolaa
125
g
sulatettua voita
n. 12
dl
vehnäjauhoja
Täyte:
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
kanelia
Pinnalle:
1
kpl
kananmuna voiteluun
1/2
dl
mantelirouhetta

Työvaiheet

Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Lisää sokeri, vaniljasokeri, kaardemumma, kananmuna ja suola.
Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista.
Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan koko ajan vaivaten. Valmis pullataikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia.
Peitä taikina leivinliinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. (n. 45 min.)

Valmista täyte sekoittamalla kakki täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo ensin 12 korvapuustia.
Ensin kauli tai taputtele taikinan puolikas n. 0,5 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla.
Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja kääri taikina melko napakaksi rullaksi.
Leikkaa taikinasta 12 palaa. (Tee jokatoinen viilto reilusti vinossa oikealle ja jokatoinen viilto reilusti vinossa vasemmalle, jolloin korvapuustit saavat niille tyypillisen muodon.)
Siirrä taikinapalat pellille leivinpapaperin päälle.
Paina jokaisen korvapuustin keskelle ”kuoppa” sormea apuna käyttäen, jolloin kerrokset tulevat kauniisti esille.
Anna kohota vielä 15 min. ja sillä välin leivo toiset 12 korvapuustia samalla tavalla. Laita myös uuni lämpeämään 210 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalla mantelirouhetta.
Paista 12-15 minuuttia riippuen uunin tehokkuudesta.
Nauti esimerkiksi kylmän maidon kera😍

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Leikkaaminen paljastaa voileipäkääretortun kauniit kierteet. Kun katat lisukkeeksi savulohta ja kinkkua, saat nälkäisimmätkin vieraat myhäilemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäkääretorttu

Ainekset

16
palaa
täysjyväpaahtoleipää
KOSTUTUS
dl
vettä
¼
dl
sitruunamehua
TÄYTE
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetaa
1
dl
arrabiatta-pestoa (esim. Pirkka)
1
kurkku
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
minttua hienonnettuna
mustapippuria myllystä
PÄÄLLE
2
prk (á 200 g)
tuorejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
KORISTEEKSI
kurkkua, hunajamelonia, oliiveja, minttua, ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado leivät leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät sitruunamehun ja veden seoksella ja painele leipien reunat tiiviisti kiinni toisiinsa.
  2. Soseuta tuorejuusto ja feta tahnaksi. Levitä tahna leipälevylle. Jos seos on liian paksua, notkista sitä sitruunamehulla. Levitä pesto juuston päälle.
  3. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista raasteesta nestettä pois. Hienonna ruohosipuli ja minttu. Levitä kurkkuraaste ja yrtit levyn päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Kääri leipälevy rullalle kääretortun tapaan ja jätä se saumapuoli alaspäin. Kiedo leivinpaperi ympärille tiukaksi kääreeksi. Nosta käärö vähintään 8 tunniksi viileään vetäytymään.
  5. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen ja levitä seos voileipäkakun pinnalle. Koristele kakku kurkkunauhoilla, palloraudalla pyöräytetyillä hunajamelonipalloilla, oliiveilla, mintulla ja ruohosipulilla.
Me Naiset on lisännyt 1126 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä kakku kootaan isoista kaurakekseistä, mehevästä kerma-mascarponetäytteestä ja tuoreista mansikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauralastukakku

Ainekset

KAURALASTUT
100
g
voita
4
dl
kaurahiutaleita
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
kananmunaa
TÄYTE
2
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
2
rkl
mansikkahilloa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
3
rkl
minttua hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä kaurahiutaleet, sokerit, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita voin kanssa. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita taikinan joukkoon.
  2. Tee taikinasta 4 isoa kauralastua (halkaisija noin 18 cm) leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Paista 190-asteisessa kiertoilmauunissa kaksi lastua kerrallaan tai 200-asteisessa tavallisessa uunissa yksi lastu kerrallaan. Paistoaika on noin 7 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
  3. Tee täyte. Vatkaa kerma. Kääntele joukkoon mascarpone, hillo ja raastettu sitruunankuori. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
  4. Leikkaa mansikat pienemmiksi paloiksi. Ripottele päälle sokeria ja hienonnettua minttua.
  5. Kokoa kakku laittamalla päällekkäin kauralastuja, kermavaahtoa ja mansikoita. Kakku vettyy helposti, joten tarjoa se heti.