Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nyt vai huomenna? Parhaat taikinat huomiseen pizzaan ja äkilliseen pizzanhimoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli -pizzataikina & nopea pizzataikina

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
hienoa merisuolaa
1/4
tl
kuivahiivaa
3
dl
kylmää vettä
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Ota 1/3 taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille ja levitä se jauhojen avulla taputellen ohueksi pizzapohjaksi. Muotoile loput pohjat samalla tavalla.

Nopea pizzataikina

Ainekset

25
g
hiivaa
2 1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
6
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja öljy joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä noin ½ tuntia.
  2. Jaa taikina 3 osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pizzapohjiksi.

Kommentit (5)

blomgren

On varmaan hyvä. mutta löytyiskö pizzapohjaa gluteenittomana ja maidottomana.

Kaipaisin muitakin reseptejä maidottomana ja gluteenittomana. Kiitos jo etukäteen.

Vierailija

Kaksi kertaa olen muuttanut oman pizzapohjan reseptiä. Durum jauhot muuttivat rakennetta/makua radikaalisti. Toinen kerta oli, kun lähikaupassa sattui olemaan satsi italialaista pizzajauhoa ja jälleen muuttui. Kyse oli lähinnä jauhamisasteesta. Tärkeimmäksi koen kuitenkin itsetehdyn "ketsupin", joka porisee hellan kulmalla muutaman tunnin ja huilaa yön tai kaksi jääkaapissa, silloin menee huonompikin pohja.

Vierailija

Säilyykö yön yli- taikina yli 12 tuntia kohoamassa huoneenlämmössä? Eli jos teen taikinan illalla n. klo 21 ja alan tekemään pizzaa seuraavana päivänä n. 16 aikoihin (20 tuntia)?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Antaisin tässä tapauksessa ehkä taikinan kohota yön ajan huoneenlämmössä ja laittaisin sen sitten päiväksi jääkaappiin, jolloin kohoaminen hidastuu (eikä tule käyneen makuista).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevä, tuorejuustokuorrutuksella viimeistelty kesäkurpitsakakku on sukua porkkanakakulle. Taikinaan uppoaa yksi kokonainen kesäkurpitsa. Leivo loppukesän ihanin kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

1
noin 300 g
kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
dl
sokeria
3
kananmunaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
Kuorrutus
150
g
pehmeää voita
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
2–3
rkl
sitruunamehua
1–2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna pähkinät. Kääntele kaikki vuorotellen taikinaan.

  4. Voitele ja korppujauhota noin 1,75 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka. (Voit paistaa kakun myös halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kiinnitä tällöin leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele ja korppujauhota reunat.) 

  5. Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50–55 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, levitä kakun päälle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, kakku on valmis. Anna kakun vetäytyä noin vartti, ennen kuin irrotat tai kumoat sen vuoasta vadille.

  6. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesän mehevimmässä keikauksessa maistuvat mustikat ja nektariinit. Kakku saa viimeisen silauksensa basilikaöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-nektariinikeikaus

Ainekset

4
nektariinia
1
dl
fariinisokeria
25
g
voita
Taikina
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
dl
mustikoita
1
dl
kahvikermaa
Lisäksi
2
dl
mustikoita
Basilkaöljy
1
dl
oliiviöljyä
½
ruukku
basilikaa
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla (Ø n. 25 cm). Lohko nektariinit neljään osaan ja poista kivet. Laita lohkot vuokaan. Ripottele sokeri ja voi nokareina päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Hienonna basilika. Lisää jauhoseos, basilika, mustikat ja kerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kypsennettyjen nektariinien päälle vuokaan. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä kakkua 35–40 minuuttia.

  3. Anna kakun jäähtyä noin 15–20 minuuttia. Laita tarjoiluvati vuoan päälle ja kiepauta kakku ylösalaisin vadille.

  4. Laita basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  5. Ripottele mustikat ja pirskota basilikaöljyä kakulle tai tarjoa öljy erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Valmispaistettavat croissaint-taikinat pelastavat taas! Kääri ne rullalle kaalin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-croissantit

Ainekset

1
pieni (n. 400 g) varhais- tai kesäkaali
1
pkt (240 g)
käyttövalmista croissant-taikinaa (esim: Danerolles)
1
pkt (125 g)
sinihomejuustoa
2
rkl
öljyä
2
tl
provencen yrttisekoitusta
1
kananmuna
2
tl
unikonsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Leikkaa kaali kuuteen, noin 5–6 cm:n lohkoon. Laita lohkot kulhoon ja murenna joukkoon juusto.

  3. Lisää öljy ja yrttisekoitus ja sekoita niin, että kaalilohkot maustuvat kauttaaltaan. Painele juustomuruja kaalilohkojen sisään.

  4. Avaa croissant-taikina, rullaa se auki ja leikkaa palat katkoviivan mukaan. Laita kullekin taikinapalalle kaalilohko ja kääri taikina kaalin ympäri.

  5. Laita croissantit uunipellille, voitele munalla ja ripotte pinnalle siemeniä.

  6. Paista uunissa 15 minuuttia.

Kommentit (0)