
Kaksi kastiketta takaa tämän pizzan mehevyyden. Pizzapohja on gluteeniton.
Salaattipizza
Ainekset
Työvaiheet
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota noin 5 minuuttia. Sekoita nesteeseen muut aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
-
Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen aineet kulhossa.
-
Mausta majoneesi etikalla ja mustapippurilla, ja ohenna juoksevammaksi tilkalla vettä.
-
Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja huuhtele salaatti.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jaa taikina neljään palaan ja muotoile paloista jauhotetuin käsin ohuet pizzapohjat kahdelle pellille, kaksi per pelti. Lusikoi tomaattikastike pohjille tasaiseksi kerrokseksi ja jaa sipulisiivut kastikkeen päälle. Kypsennä pohjia kuumassa uunissa 8–10 minuuttia.
-
Levitä kuumalla pizzapohjalle tomaattia ja salaattia, ja lusikoi majoneesikastike kasvisten päälle. Tarjoa heti.