Korianterilta maistuva oliiviöljy mehevöittää leivän ja auttaa sitä säilymään.
Fetafocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda kuivalla pannulla korianterinsiemeniä muutama minuutti. Murskaa puolet siemenistä morttelissa karkeaksi rouheeksi.
- Lisää haaleaan veteen vehnäjauhot, kuivahiiva, korianterirouhe ja suola. Sekoita taikinaa puuhaarukalla 5 minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan tekeytyä yön yli tai jopa vuorokauden.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kumoa taikina pellille. Painele taikina jauhojen avulla litteäksi leiväksi. Peitä liinalla ja nostata tunti huoneenlämmössä.
- Murenna feta. Viipaloi paprika, sipuli ja omena.
- Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää pintaan feta, paprika, sipuli ja omena.
- Paista leipää uunissa 20 minuuttia.
- Lisää öljyn joukkoon loput korianterinsiemenet. Valuta öljy leivän päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.