Korianterilta maistuva oliiviöljy mehevöittää leivän ja auttaa sitä säilymään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
20 min + 10 t nostatus
Helppo
Fetafocaccia
Ainesosat
2
rkl
korianterinsiemeniä
3
dl
vettä
6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
100
g
fetaa
1
pieni paprika
1
pieni punasipuli
1
omena
n. 1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
1⁄2
dl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Paahda kuivalla pannulla korianterinsiemeniä muutama minuutti. Murskaa puolet siemenistä morttelissa karkeaksi rouheeksi.
- Lisää haaleaan veteen vehnäjauhot, kuivahiiva, korianterirouhe ja suola. Sekoita taikinaa puuhaarukalla 5 minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan tekeytyä yön yli tai jopa vuorokauden.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kumoa taikina pellille. Painele taikina jauhojen avulla litteäksi leiväksi. Peitä liinalla ja nostata tunti huoneenlämmössä.
- Murenna feta. Viipaloi paprika, sipuli ja omena.
- Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää pintaan feta, paprika, sipuli ja omena.
- Paista leipää uunissa 20 minuuttia.
- Lisää öljyn joukkoon loput korianterinsiemenet. Valuta öljy leivän päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.