Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Suolainen leivonta
10:00 | 30.10.2025

Fetakierreleivät

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Fetalla ja lehtikaalilla täytetty kierreleipä sopii sellaisenaan raikkaan salaatin tai sakean kasvissopan seuraan. Fetamurujen joukossa saa olla isojakin sattumia, sillä ne pehmenevät paiston aikana juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 kpl
40 min + kohotus ja kypsennys 2 t
Helppo

Fetakierreleivät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
annos taikinaa (ks. ohje alla)
TÄYTE
100
g
lehtikaalia
1
ps (65 g)
babypinaattia
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
fetajuustoa
LISÄKSI
1
kananmuna voiteluun

Vaiheet

  1. Valmista ja kohota taikina ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaalinlehdistä kova keskiruoti pois ja laita lehdet tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon pinaatti ja tuorejuusto, ja pyöräytä seos koneella rouheaksi tahnaksi. Murustele feta valmiiksi.

  3. Kaada taikina alustalle ja jaa se kahteen palaan. Kauli taikinapala noin 25 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Jaa puolet täytteestä levylle niin, että toisesta pitkästä reunasta jää 1 cm:n kaistale tyhjää. Ripottele puolet fetamuruista täytteen päälle. Rullaa taikinalevy tiiviiksi pötköksi kohti tyhjää kaistaletta. Nipistele rulla huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla pitkittäin halki terävällä veitsellä, mutta jätä toinen pää ehjäksi noin 2 cm:n matkalta. Puno leipä kierteiseksi. Nipistele auki leikattu pää kiinni ja käännä se kevyesti leivän alle. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Tee toinen leipä samalla tavalla. Anna leipien kohota liinan alla 30–40 minuuttia.

  4. Voitele leivät kananmunalla. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Perusleipätaikina

Ainesosat

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
½
dl
öljyä
n. 12–13
dl
vehnäjauhoja

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele joukkoon hiiva. Sekoita sokeri, suola ja öljy joukkoon. Alusta jauhot nesteeseen. Sämpylä- ja patonkitaikina saa jäädä aavistuksen pehmeämmäksi kuin leipätaikina. Vaivaa taikinaa 2–3 minuuttia.

  2. Anna taikinan kohota liinan alla 30–40 minuuttia ja leivo sitten leiviksi, patongeiksi tai sämpylöiksi.

Tilaa Glorian ruoka & viini
suolainen leivonta
Leivät & piirakat
feta
kierre
leivonta

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini