
Kurpitsasose antaa sämpylätaikinaan ruokaisuutta ja mukavan pehmeän suutuntuman.
Keltaiset kurpitsasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Keitä paloja noin 20 minuuttia hiljalleen kiehuvassa vedessä, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta kuutiot keitinvedessä.
-
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Kaada piimä kulhoon ja liota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon 3 desiä kurpitsasosetta. Lisää kurkuma ja suola.
-
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä hieman pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä, noin 30 minuuttia.
-
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 15 osaan. Leivo sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperille uunipellille. Kohota 15–20 minuuttia.
-
Paina terävällä veitsellä sämpylöiden reunoille 4–6 viiltoa. Paina sämpylän keskelle kurpitsansiemen koristeeksi. Paista 225 asteessa 10–15 minuuttia.