Pilkuta muhkea ja makea focaccia mustikoilla ja viinirypäleillä. Mitä löysempi taikina, sitä mehevämpi lopputulos.
Kesäfocaccia
Ainekset
Työvaiheet
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Mittaa oliiviöljy, hunaja, kaneli ja suola nesteeseen. Lisää jauhot lopuksi pienissä erissä.
-
Alusta taikinaa kymmenisen minuuttia. Kohota liinan alla tunti.
-
Pingota leivinpaperit kahteen irtopohjavuokaan (ø 20 cm). Käytä vuokien voiteluun ½ dl öljyä.
-
Jaa taikina kahtia ja taputtele hellin käsin vuokiin. Kohota 40 minuuttia liinan alla.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele sormilla leipien pintaan kuoppia ja valuta päälle ½ dl öljyä. Paina pinnalle mustikat ja viinirypäleet. Ripota vielä sokeria.
-
Paista leipiä uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä.
-
Tarjoa tuoreen basilikan ja mansikoiden kanssa.
VINKKI! Ohje sopii vegaanille, jos käytät hunajan sijasta sokeria. Jos haluat lämpimäisiä aamulla, kohota taikinaa peitetyssä kulhossa jääkaapissa yön yli.