Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 leipää
1 t + 3½ t
Helppo
Kierrepatongit
Ainesosat
3
dl
vettä
1
tl
kuivahiivaa
2
dl + 1 dl
vehnäjauhoja
3
dl
hiivaleipäjauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
1½
tl
suolaa
1
tl
jauhettua anista
Vaiheet
- Lämmitä vesi 45-asteiseksi. Sekoita hiiva veteen isossa kulhossa. Lisää joukkoon 2 dl vehnäjauhoja. Anna esitaikinan kuplia kulhossa liinalla peitettynä 2 tuntia.
- Lisää taikinaan hiivaleipäjauhot ja suola. Vaivaa yleiskoneella 5–10 minuuttia tai käsin 10–15 minuuttia, kunnes taikina on sileä ja joustava. Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon ja anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Venytä taikina jauhoisin käsin noin 20 x 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Taita taikinasivut levyn keskelle ja laita taikina takaisin kulhoon. Jätä taittelut alle. Peitä kelmulla. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä noin tunti tai jääkaapissa yön yli.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa kahteen osaan ja leivo patongeiksi. Käännä taikinapötköjä kierteelle molemmista päistä. Laita patongit leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna nousta vielä 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista patonkeja 20–30 minuuttia.