Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Aitoihin maissitortilloihin tarvitaan vain muutama aines ja hieman aikaa! Alta löydät myös vehnätortillojen ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 20 min taikinan lepuuttamiseen
Vaikeustaso
Helppo

Maissitortillat

Ainekset

4
dl (250 g)
masa harina -jauhoja
¼
tl
suolaa
4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhojen joukkoon suola ja lisää 42-asteinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, lisää tarvittaessa vettä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteä ja sileä. Peitä muovikelmulla ja anna levätä 30 minuuttia.

  2. Leivo taikina tangoksi, leikkaa se 12 palaan ja pyöritä ne palloiksi. Peitä pallot tiiviisti kelmulla.

  3. Leikkaa tukeva pakastuspussi auki, niin että se on kiinni yhdestä reunasta.

  4. Ota yksi taikinapallo ja taputtele se sormin litteäksi. Laita pala pakastuspussin sisään ja taputtele hieman litteämmäksi.

  5. Laita taikina muovipussissa tortillaprässin väliin, sulje kansi ja paina prässi tiukasti kiinni. Nosta pakastuspussin kulma auki ja kumoa tortilla varovasti kämmenen päälle.

  6. Laita tortilla kuumaan valurautapannuun. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, niin että tortilla saa hieman väriä.

  7. Levitä puhdas keittiöliina uuninkestävän vuoan pohjalle. Siirrä valmis tortilla vuokaan, käännä liinan reunat päälle ja sulje vuoka tiiviisti kannella. Pidä lämpimänä sen aikaa, kun paistat loput tortillat.

Vinkki! Voit myös valmistaa tortillat ilman tortillaprässiä. Kauli taikinapala pakastuspussin välissä ohueksi. Voit myös litistää sen painavan valurautapannun alla.

Vehnätortillat

Ainekset

n. 3 ¾
dl (250 g)
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
rkl
rypsiöljyä
1½–2
dl
vettä (42-asteista)

Työvaiheet

  1. Laita jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle syvennys ja lisää puolet vedestä sekä öljy. Sekoita taikinaa ensin haarukalla ja lisää sitten vettä vähän kerrallaan, kunnes pehmeä muotoiltava taikina on syntynyt. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa 5 minuuttia. Laita taikina kulhoon ja peitä kostutetulla keittiöpyyhkeellä. Anna levätä 20 minuuttia.

  2. Jaa taikina 12 palaan ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä. Jauhota työtaso ja kaulin. Paina taikinapallo työtasoa vasten sormilla samalla levittäen. Taikinan tulisi muistuttaa paksua pannukakkua. Kauli noin 2 mm:n paksuiseksi letuksi.

  3. Kuumenna valurautapannu ja pyyhkäise se rypsiöljyllä. Paista tortilla pannussa molemmin puolin, kunnes se on hieman pullistunut ja saanut väriä.

  4. Levitä puhdas keittiöliina uuninkestävän vuoan pohjalle. Siirrä valmis tortilla vuokaan, käännä liinan reunat päälle ja sulje vuoka tiiviisti kannella. Pidä lämpimänä 100-asteisesssa uunissa sen aikaa, kun paistat samaan tapaan loput tortillat.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä sitruunainen kakku on aikuiseen makuun! Kostutusliemi maustetaan limoncello-liköörillä sekä sitruunamelissalla. Kuohkea mutta täyteläinen kuorrutus ja täyte tehdään kemavaahdosta ja mascarponejuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Limoncello-mascarponekakku

Ainekset

4
kananmunaa
dl
sokeria
1
luomusitruunan kuori
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
KOSTUTUSLIEMI
1
ruukku sitruunamelissan lehtiä
1
dl
limoncelloa
½
dl
vettä
½
dl
sokeria
½
sitruunan mehu
TÄYTE
2
dl
vispikermaa
2
prk (à 250 g)
mascarponea
3
dl
lemoncurdia
KUORRUTUS
3
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
KORISTEEKSI
mustikoita, (kuivattuja sitruunaviipaleita ja syötäviä kukkia tai sitruunamelissaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota (ø noin 20 cm) irtopohjavuoka.

  2. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Pese ja raasta sitruunan kuori.

  3. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi munasokerivaahtoon. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sekoita taikina tasaiseksi varovasti.

  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna pohjan jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista.

  5. Keitä kostutusliemen aineita kattilassa noin 15 minuuttia keskilämmöllä. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä.

  6. Vaahdota kerma sähkövatkaimellla. Notkista mascarpone toisessa kulhossa ja sekoita kermavaahto joukkoon. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeksi kerrokseksi.

  7. Kostuta alin kerros ja levitä pohjalle 1 ½ dl lemoncurdia. Levitä päälle puolet mascarpone-täytteestä. Toista sama seuraavan kakkulevyn kanssa. Kostuta myös ylin kakkupohja. Anna kakun vetäytyä peitettynä viileässä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  8. Vaahdota kuorrutuksen kerma. Notkista mascarpone ja sekoita kermavaahto sen joukkoon. Levitä kuorrutus veitsellä tai sileällä lastalla kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Anna Huovinen

Suloisen tahmaiset valkosuklaapalat maustetaan japanista tulevalla vihreällä matcha-jauheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-valkosuklaablondiet

Ainekset

100
g
voita
2
kananmunaa
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
matcha-jauhetta
100
g
valkosuklaata
50
g
cashewpähkinöitä
PÄÄLLE
valkosuklaaraitoja, strösseleitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

  3. Sekoita leivinjauhe ja matcha vehnäjauhoihin ja siivilöi seos muna-sokeri- vaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.

  4. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan. Rouhi cashewpähkinät ja kääntele joukkoon.

  5. Vuoraa 30 x 20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20 minuuttia. Blondiet saavat jäädä hieman tahmeiksi.

  6. Leikkaa neliöiksi ja koristele halutessasi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Nyt on reilusti sitruunaa! Ihana pullapiirakka on helppo tarjottava isommalle porukalle. Pehmeä curdimainen täyte tehdään kananmunan keltuaisista ja siinä on sitruunaa mehuna ja kuoriraasteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
35 min + kohottaminen ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapeltipulla

Ainekset

1
luomusitruunan kuori raastettuna
3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
kananmuna
7–8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
1
luomusitruunan kuori raastettuna
1
dl
sitruunamehua
dl
vettä
dl
sokeria
5
rkl
maissitärkkelystä
4
keltuaista
100
g
voita
LISÄKSI
1
kananmuna
1
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää kuoriraaste, sokeri, suola ja muna. Alusta noin 2/3 jauhoista nesteeseen, lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa pari minuuttia niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja tarvittaessa. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

  2. Tee täyte. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista tarvittava määrä mehua kattilaan. Lisää joukkoon kuoriraaste, vesi, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Vispaa tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes täyte paksuuntuu kiisselimäiseksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja vispaa voi joukkoon nokareina. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Ota taikinasta sivuun noin kolmannes. Kauli loppu taikina leivinpaperin päällä reunallisen pellin kokoiseksi (n. 30 cm x 40 cm) levyksi. Siirrä se leivinpaperin avulla pellille. Jaa loppu taikina kahtia ja pyöritä pitkiksi, ohuiksi tangoiksi. Napsauta tangot toisesta päästä yhteen ja puno ne yhteen. Kiepauta punos kiertämään taikinalevyn reunoja. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pullan reunat munalla. Levitä jäähtynyt täyte tasaiseksi kerrokseksi
    taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Kypsennä uunin alaosassa 25–30
    minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Onkohan tästä hävinnyt osa ohjeesta bittiavaruuteen?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! 
Kiitos kommentista, ohjeesta oli tosiaan jäänyt viimeinen lause puuttumaan. Se on nyt korjattu!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee ambrosia jo muutama päivä ennen herkuttelua, sillä se vain paranee kuvun alla jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-ambrosia

Ainekset

100
g
voita
15
pientä voikukannuppua
1
limetti
3
kananmunaa
2 ½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kermaa
KUORRUTE
3
rkl
limetin mehua
3
dl
tomusokeria
LISÄKSI
1
rkl
voita voiteluun
voikukkia koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka
    (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata taikinaan tuleva voi ja anna sen jäähtyä. Huuhtele voikukat ja kuivaa ne varovasti pyyhkeellä. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu talteen.

  2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon voisula, kerma, 2 rkl limettimehua ja voikukat.

  3. Levitä taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunissa 30–35 minuuttia. Anna sen jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.

  4. Kuorruta kakku jäähtyneenä. Purista limetin mehu kulhoon ja sekoita tomusokeri joukkoon. Valuta kuorrutus kakulle. Koristele voikukilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Laitetaanko voikukan nuput taikinaan kokonaisina? Käytetään siis vielä aivan kiinni olevia nuppuja? Tänä keväänä olen päättänyt hyödyntää voikukkaa ruoanlaittoon. Tässä vielä yksi ohje!

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! 
Kyllä juuri näin, käytetään mahdollisimman nuoria pieniä nuppuja, jotka eivät ole ehtineet avautua. Toivottavasti voikukkakokkailut onnistuvat! :)