Aitoihin maissitortilloihin tarvitaan vain muutama aines ja hieman aikaa! Alta löydät myös vehnätortillojen ohjeen.
Maissitortillat
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita jauhojen joukkoon suola ja lisää 42-asteinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, lisää tarvittaessa vettä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteä ja sileä. Peitä muovikelmulla ja anna levätä 30 minuuttia.
-
Leivo taikina tangoksi, leikkaa se 12 palaan ja pyöritä ne palloiksi. Peitä pallot tiiviisti kelmulla.
-
Leikkaa tukeva pakastuspussi auki, niin että se on kiinni yhdestä reunasta.
-
Ota yksi taikinapallo ja taputtele se sormin litteäksi. Laita pala pakastuspussin sisään ja taputtele hieman litteämmäksi.
-
Laita taikina muovipussissa tortillaprässin väliin, sulje kansi ja paina prässi tiukasti kiinni. Nosta pakastuspussin kulma auki ja kumoa tortilla varovasti kämmenen päälle.
-
Laita tortilla kuumaan valurautapannuun. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, niin että tortilla saa hieman väriä.
-
Levitä puhdas keittiöliina uuninkestävän vuoan pohjalle. Siirrä valmis tortilla vuokaan, käännä liinan reunat päälle ja sulje vuoka tiiviisti kannella. Pidä lämpimänä sen aikaa, kun paistat loput tortillat.
Vinkki! Voit myös valmistaa tortillat ilman tortillaprässiä. Kauli taikinapala pakastuspussin välissä ohueksi. Voit myös litistää sen painavan valurautapannun alla.
Vehnätortillat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle syvennys ja lisää puolet vedestä sekä öljy. Sekoita taikinaa ensin haarukalla ja lisää sitten vettä vähän kerrallaan, kunnes pehmeä muotoiltava taikina on syntynyt. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa 5 minuuttia. Laita taikina kulhoon ja peitä kostutetulla keittiöpyyhkeellä. Anna levätä 20 minuuttia.
-
Jaa taikina 12 palaan ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä. Jauhota työtaso ja kaulin. Paina taikinapallo työtasoa vasten sormilla samalla levittäen. Taikinan tulisi muistuttaa paksua pannukakkua. Kauli noin 2 mm:n paksuiseksi letuksi.
-
Kuumenna valurautapannu ja pyyhkäise se rypsiöljyllä. Paista tortilla pannussa molemmin puolin, kunnes se on hieman pullistunut ja saanut väriä.
-
Levitä puhdas keittiöliina uuninkestävän vuoan pohjalle. Siirrä valmis tortilla vuokaan, käännä liinan reunat päälle ja sulje vuoka tiiviisti kannella. Pidä lämpimänä 100-asteisesssa uunissa sen aikaa, kun paistat samaan tapaan loput tortillat.