
Mämmi tuo leipään mahtavan maltaisen makeuden. Vaivaton saaristolaisleipätaikina syntyy vaivaamatta.
Mämmi-saaristolaisleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi reilussa kattilassa. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee.
- Lisää kattilaan kaikki loput ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.
- Voitele kaksi kahden litran vetoista leipävuokaa öljyllä. Silikonisia vuokia ei tarvitse öljytä. Jaa taikina tasan vuokiin. Kohota leipiä liinalla peitettynä 1½ tuntia.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä alatasolla noin 1½ tuntia. Kumoa leivät pellille. Paista leipiä pohja ylöspäin vielä 15 minuuttia.
Vinkki! Leivät ovat parhaimmillaan parin päivän päästä. Säilytä leivät pussissa huoneenlämmössä.