
Anikselta ja lakulta maistuva limppu saa kauniin värinsä kaakaojauheesta.
Mausteinen limppu
Ainekset
Työvaiheet
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 2 dl jauhoja ja jätä taikinan alku vartiksi tekeytymään.
-
Sekoita suola, anis, siirappi, loput jauhot ja kaakaojauhe taikinaan. Alusta tasaiseksi. Kohota taikinaa leivinliinan alla puolitoista tuntia.
-
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä jauhotetulla alustalla kaksi limppua ja nosta ne paperoidulle pellille kohoamaan. Nostata leipiä liinan alla puoli tuntia.
-
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Aseta uunin pohjalle 2 dl kiehuvan kuumaa vettä uunin kestävässä astiassa.
-
Paista limppuja ensin 5 minuuttia ja laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Paista vielä 20–25 minuuttia.
-
Tarjoa paahdetun voin, savulohen ja mummonkurkkujen kanssa.