
Mustikkasattumat mehevöittävät tutun saaristolaisleivän.
Mustikkainen saaristolaislimppu
Ainekset
Työvaiheet
-
Soseuta mustikat. Sekoita mustikkasose, omenamehu ja piimä keskenään. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37 astetta). Liuota hiiva joukkoon. Lisää loput aineet erissä puuhaarukalla sekoittaen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
-
Voitele kolme leipävuokaa (vetoisuus 1 l). Jaa taikina vuokiin, pistele leivät haarukalla, peitä liinoilla ja anna kohota 1½–2 tuntia.
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista kohonneita limppuja alimmalla tasolla 1½ tuntia. Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele leivät seoksella. Jatka leipien paistamista vielä noin 30 minuuttia. Peitä leivät foliolla, jos ne uhkaavat tummua liikaa. Anna leipien jäähtyä vuoissaan.
Vinkki! Saaristolaisleipä on parhaimmillaan parin päivän kuluttua paistamisesta ja säilyy jääkaapissa viikkoja.