Vegaaninen pähkinäfocaccia on helppo herkku, mutta sen tekemiseen kannattaa varata aikaa. Tee taikina, anna sen kohota yön yli jääkaapissa ja paista focaccia seuraavana päivänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 pellillistä
1 h + 12 h kohoaminen
Helppo
Pähkinäfocaccia
Ainesosat
1
l
vettä
1
pkt (50 g)
hiivaa
2
tl
suolaa
6
dl
kaurajauhoja
6
dl
hiivaleipäjauhoja
6
dl
vehnäjauhoja
1
dl
rypsiöljyä
1–2
dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
Viimeistelyyn
1
dl
pähkinäöljyä
2
dl
pähkinäsekoitusta
1
tl
sormisuolaa
2
rkl
tuoretta rosmariinia
Vaiheet
- Mittaa kylmä vesi isoon leivontakulhoon (vetoisuus 3 l). Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola. Vatkaa joukkoon kaurajauhot. Lisää sitten loput jauhot. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista muutama minuutti. Pyöräytä joukkoon pähkinät.
- Peitä kulho tiiviisti kelmulla, jotta taikina ei kohoa kulhon reunojen yli. Nosta kulho jääkaappiin. Anna taikinan kohota kylmässä seuraavaan päivään.
- Jaa taikina tasan kahden leivinpaperin päälle. Taputtele se tasaiseksi jauhotetuin käsin. Anna kohota liinan alla noin tunti.
- Sivele pinta pähkinäöljyllä. Ripottele päälle pähkinöitä, sormisuolaa ja rosmariinin neulasia.
- Nosta tyhjä pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Vetäise toinen leivistä leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa 20 minuuttia. Paista toinen leipä samoin.
- Paloittele focacciat tarjolle.
Vinkki! Muista tehdä taikina valmiiksi jääkaappiin päivää ennen paistamista.