
Ukrainasta kotoisin olevalla valkosipulileivällä on symppis nimi: pampushka.
Pampushka-valkosipulileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi hiukan kättä lämpimämmäksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa jauhot joukkoon muutamassa erässä. Vatkaa taikinaa 5–10 minuuttia.
- Peitä kulho liinalla tai kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin nousemaan.
- Kumoa taikina pöydälle. Pyöräytä taikina pötköksi ja jaa kahdeksaan palaan. Pyörittele palat palleroiksi. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja.
- Kiinnitä irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Asettele pallerot väljästi vuokaan. Nostata liinan alla noin 30 minuuttia, kunnes pallerot ovat nousseet kaksinkertaisiksi.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonnut leipä munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
- Paista leipää 20–25 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
- Silppua valkosipuli ja persilja. Lisää öljyn tai voisulan joukkoon. Sivele lämpimän leivän päälle valkosipuliöljyä. Tarjoa heti.