Rukiiset sydänsämpylät eivät menetä tuoreuttaan ihan heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 12 kpl
45 min + kohottaminen
Helppo
Pehmeät rukiiset sydänsämpylät
Ainesosat
5
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
3
rkl
siirappia
½
dl
mämmimallasta
5
dl
ruisjauhoja
noin 6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
suolaa
Vaiheet
- Aloita taikinan valmistus sekoittamalla keskenään vesi, hiiva, siirappi, mämmimallas ja ruisjauhot. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia, jotta ruisjauhot ja maltaat ehtivät turvota.
- Lisää suola ja vehnäjauhot ja alusta pehmeäksi ja kimmoisaksi taikinaksi.
-
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja pilko se noin 12 palaan.
-
Pyöritä palat pyöreiksi. Tee veitsellä noin 2 cm:n viilto jokaisen pallon yläreunaan. Paina palaa matalammaksi ja muotoile viillon vastakkainen reuna hivenen suipoksi, jotta saat aikaan sydämen muotoisen sämpylän.
-
Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Kohota sämpylät kaksinkertaiseksi.
-
Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes ne ovat kauniin värisiä.