
Jäikö muusia yli? Leivo niistä pehmoiset sämpylät. Taikinaan raastettu cheddarjuustokimpale takaa herkullisen maun.
Sämpylät onnistuvat mainiosti myös jauheesta tehdystä pikamuusista.
Peruna-cheddarsämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Raasta juusto. Yhdistä kaikki taikinan aineet ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna kohota noin 20 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa halutessasi terävällä veitsellä sämpylöiden pintaan pienet ruudukot. Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele sämpylät seoksella. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia.
Todella maukkaat sämpylät syntyi, jatkoon menee 👍👍👍😊