Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jäikö muusia yli? Leivo niistä pehmoiset sämpylät. Taikinaan raastettu cheddarjuustokimpale takaa herkullisen maun.

Sämpylät onnistuvat mainiosti myös jauheesta tehdystä pikamuusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
35 min + kohotus 30 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-cheddarsämpylät

Ainekset

2
dl
maitoa
reilu ½
palaa (30 g)
hiivaa
2
dl
cheddarjuustoa raasteena
3
dl
perunamuusia
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
grahamjauhoja
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
siirappia
½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Raasta juusto. Yhdistä kaikki taikinan aineet ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna kohota noin 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa halutessasi terävällä veitsellä sämpylöiden pintaan pienet ruudukot. Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele sämpylät seoksella. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia.

Kommentit (1)

Sämpylämummi

Todella maukkaat sämpylät syntyi, jatkoon menee 👍👍👍😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Banoffee on ihana herkku, jonka valmistamiseen tarvitset vain viisi ainesta. Keksipohjan, kinuskin, banaanin ja kermavaahdon liitto on lyömätön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min pohjan kovettumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee

Ainekset

Pohja
250
g
vaaleita keksejä, esimerkiksi digestive- tai kaurakeksejä
80
g
voita
Täyte
dl
vispikermaa (+ sokeria)
1
tlk (397 g)
valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
banaania

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit koneella tai laita ne paksua muovia olevaan pussiin ja nuiji rikki vaikka kaulimella. Seoksen ei tarvitse olla ihan tasaista. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
  2. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle leivinpaperiympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
  3. Vaahdota kerma. (Mausta halutessasi sokerilla. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kakku on muutenkin todella makea.) Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia hieman. Kuori ja viipaloi banaanit.
  4. Nosta vuoka huoneenlämpöön. Irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.
  5. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle banaaniviipaleet. Levitä pinnalle kermavaahto. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit halutessasi koristella tortun banaaniviipaleilla tai sihdata pinnalle hieman kaakao- tai pikakahvijauhetta.

Kommentit (7)

Vipsukka

Onko kinuski sama kuin kondensoitu maito vai missä vaiheessa kinuski ja kondensoitu maito lisätään. En ymmärtänyt eri nimikkeitä.

Täh?

Minä en ymmärtänyt onko erikseen KARAMELLISOITU kondensoitu maito?

Muuten hyvä...

Tehdäänkö se kinuski siitä kondensoidusta maidosta, vai miten se menee?

Muuten hyvä...

Tehdäänkö se kinuski siitä kondensoidusta maidosta, vai miten se menee?

Hannana

Löytyy valmiina, pitää katsoa että lukee KARAMELLISOITU kondensoitu maito (minä ostin dovgan merkkisen, kyljessä lukee vielä "aito kinuski jälkiruokiin ja leivontaan, hintaa oli n.2,50e)

Vierailija

Aina jos reseptissä tulee eteen jokin sellainen aines josta ei ole koskaan kuullutkaan, voi käyttää KVG-menetelmää ja näpytellä googlen (tiedäthän, se nettisivu johon aika monet kotikoneet ihan suoraan avautuvat) hakukenttään kyseisen sanan. Sieltä saa avun huomattavasti nopeammin kuin odottamalla täällä vastauksia.

Höh

Joo, kyllä kaikki Googlen tietää mutta saa kait resepteistä ihmistenkin kanssa kommunikoida? Tiedäthän?