Hieman rapsakoitunut peruna on täydellinen lisä klassiseen focacciaan. Ihana tuplahiilariherkku viimeistellään tuoreella rosmariinilla, sormisuolalla ja parmesan-lastuilla.
Perunafocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan jauhoja. Sekoita jauhon ja hiivan seos 42-asteiseen veteen. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita esimerkiksi puulastalla. Lisää loppuvaiheessa taikinaan kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä sekä ripaus suolaa. Taikina jää melko kosteaksi, mutta sitä ei tarvitse vaivata käsin.
- Kumoa taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä sitä hieman reunoja kohti. Anna kohota 45 min vedottomassa paikassa. Älä laita päälle leivinliinaa, sillä märkä taikina tarttuu liinaan.
- Taikinan kohotessa pese perunat ja keitä ne puolikypsiksi, noin 7 minuuttia. Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Asettele perunasiivut kohonneen taikinan pinnalle. Paina hieman, jotta ne osittain uppoavat taikinaan. Painele rosmariini perunaviipaleiden lomaan, ja valuta loput oliiviöljystä esimerkiksi pienen lusikan avulla tasaisesti täytteiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle sormisuolaa ja hieman mustapippuria.
- Paista noin 20–25 minuuttia.
- Vuole parmesan-juustosta pieniä lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Viimeistele lämmin leipä juustolastuilla.
Vinkki! Kesällä voit käyttää puolikkaita varhaisperunoita. Taikinaan voi oman maun mukaan lisätä myös hieman valkosipulijauhetta.