Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Suolainen leivonta
9:47 | 27.2.2018

Perunafocaccia

Lisää omaan keittokirjaan
Venla Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä
Ohje ja kuva Venla Rossi

Hieman rapsakoitunut peruna on täydellinen lisä klassiseen focacciaan. Ihana tuplahiilariherkku viimeistellään tuoreella rosmariinilla, sormisuolalla ja parmesan-lastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
1,5 t
Helppo

Perunafocaccia

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
dl
vettä
1
pussi
kuivahiivaa
6,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
oliiviöljyä
2
keskikokoista perunaa
1
dl
silputtua tuoretta rosmariinia
sormisuolaa ja mustapippuria
parmesan-lastuja

Vaiheet

  1. Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan jauhoja. Sekoita jauhon ja hiivan seos 42-asteiseen veteen. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita esimerkiksi puulastalla. Lisää loppuvaiheessa taikinaan kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä sekä ripaus suolaa. Taikina jää melko kosteaksi, mutta sitä ei tarvitse vaivata käsin. 
  2. Kumoa taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä sitä hieman reunoja kohti. Anna kohota 45 min vedottomassa paikassa. Älä laita päälle leivinliinaa, sillä märkä taikina tarttuu liinaan. 
  3. Taikinan kohotessa pese perunat ja keitä ne puolikypsiksi, noin 7 minuuttia. Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. 
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. 
  5. Asettele perunasiivut kohonneen taikinan pinnalle. Paina hieman, jotta ne osittain uppoavat taikinaan. Painele rosmariini perunaviipaleiden lomaan, ja valuta loput oliiviöljystä esimerkiksi pienen lusikan avulla tasaisesti täytteiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle sormisuolaa ja hieman mustapippuria. 
  6. Paista noin 20–25 minuuttia. 
  7. Vuole parmesan-juustosta pieniä lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Viimeistele lämmin leipä juustolastuilla. 

Vinkki! Kesällä voit käyttää puolikkaita varhaisperunoita. Taikinaan voi oman maun mukaan lisätä myös hieman valkosipulijauhetta.

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivät ja piirakat
focaccia
Peruna
Leipä
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini