
Näiden sämpylöiden mehevyyden salaisuus on porkkanaraasteessa ja maitorahkassa.
Porkkana-rahkasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Kuori ja raasta porkkana.
-
Murenna hiiva kädenlämpöiseen (37 astetta) veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot nesteeseen vähitellen samalla vaivaten. Kun olet lisännyt noin kaksi kolmasosaa jauhoista, lisää taikinaan rahka, voi, porkkanaraaste ja siirappi. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle, peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota 15 minuuttia.
-
Nostele taikinasta kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille 18 sämpylää. Käytä runsaasti jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiisi. Voit käyttää apuna myös muovikauhaa. Jos haluat, voit pyöritellä taikinan pyöreiksi sämpylöiksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Ripottele sämpylöiden pinnalle jauhoja ja kohota liinan alla vielä 20–30 minuuttia.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ripottele kohonneiden sämpylöiden päälle halutessasi siemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Tarkennusta rahkan määrään, minkä kokoista purkkia reseptissä tarkoitetaan?
Kiitos huomiosta! Kyseessä on 250 g:n purkki, purkin koko on nyt lisätty ohjeeseen.
Taidanpa kokeilla. Myös rahkan ja porkkanaraasteen tarvinnee olla väh. huoneenlämpöistä… voi muuten jäädä kohoaminen aika valjuksi.
Tuo hiivan määrä hieman ihmetyttää, pala on 50 g joten mihin se 10 g heitetään... ei varmaan lopputulos kärsi jos laittaa koko paketillisen ;)
Parhaita sämpylöitä ikinä! 👍
Paljonko laitetaan kuivahiivaa? Mikä rasvapitoisuus on ohjeessa käytettävällä rahkalla?
Millaisia jauhoja ovat hiivaleipäjauhot? En asu Suomessa. Herkullinen hiivaleipä on tuttua mutta minkälaisista jauhoista se leivotaan? Voiko vaihtaa puolikarkeisiin vehnäjauhoihin? Niitä täällä ainakin on.
Hei! Kuivahiivaa tarvittanee tähän reseptiin yksi pussi eli 11 g. Rahkan rasvaprosentilla ei ole tässä reseptissä merkitystä. Hiivaleipäjauhot voi korvata puolikarkealla vehnäjauholla. Hiivaleipäjauhot ovat vain tummempaa ja kuitupitoisempaa kuin kuin puolikarkeat vehnäjauhot. Mukavia leivontahetkiä!
Aivan ihania sämpylöitä,en tee enää muita.