Porkkanasämpylät ovat pinnalta rapeita ja sisältä ihanan meheviä.
Porkkanasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon huolellisesti. Lisää psyllium, hunaja ja suola. Turvota taikinajuurta 10 minuuttia.
- Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi pähkinät. Sulata rasva. Sekoita raaste, puolet pähkinöistä, hiutaleet, jauhot ja rasva tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin sämpylöitä. Nostata sämpylöitä leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele loput pähkinät sämpylöiden pinnalle. Paista sämpylöitä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Vinkki! Psylliumia ei tarvitse käyttää, jos leivot sämpylät esimerkiksi Myllärin gluteenittomasta vaaleasta jauhoseoksesta. Seoksessa on psyllium mukana.