
Puolukan parina leivässä maistuu reilusti kokojyvä.
Puolukkainen pataleipä
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (+42 ast.) veteen hunaja ja öljy ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan vähintään 12 tunniksi.
-
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa joukkoon puolukat. Muotoile taikina pyöreäksi leiväksi. Peitä leipä liinalla ja anna kohota pöydällä vielä noin ½ tuntia.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita kannellinen uunipata kylmään uuniin lämpenemään. Kun leipä on kohonnut, nosta kuuma pata uunista ja sipaise öljyä leivontasudilla kevyesti padan pohjalle ja reunoille. Siirrä leipä varovasti pataan ja laita kansi päälle. Paista leipää kuumassa uunissa 30 min kansi päällä. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
-
Ota pata uunista ja kumoa leipä pöydälle jäähtymään. Kypsä leipä irtoaa helposti padasta.