Samasta taikinasta syntyy kolmen sortin sämpylöitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 kpl
40 min + 50 min nostatus
Helppo
Sisarus-sämpylät
Ainesosat
1⁄2
l
vettä
50
g
hiivaa
1 1⁄2
tl
suolaa
1⁄2
tl
sokeria
n. 1
l
sämpyläjauhoja
1⁄2
dl
öljyä
1
porkkana
1
punajuuri
Pinnalle
siemeniä tai pähkinöitä
Vaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää taikinaan suola ja sokeri sekä puolet jauhoista. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja öljy. Jatka vaivaamista 5 minuuttia.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla.
- Kuori ja raasta porkkana ja punajuuri.
- Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Vaivaa yhteen osaan porkkanaraaste ja toiseen punajuuri. Jaa palat viiteen osaan ja pyöritä ne sämpylöiksi.
- Asettele sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille, hieman erilleen toisistaan. Nostata sämpylöitä 15–20 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Ripottele sämpylöiden pinnalle siemeniä tai pähkinöitä.
- Paista sämpylät kypsiksi eli noin 15 minuuttia.
Vinkki! Sämpyläjauhot voi korvata vehnäjauhoilla ja lisätä joukkoon kaurahiutaleita.