Kun haluat lämpimiä sämpylöitä pöytään nopeasti, kannattaa valita soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa. Nämä lämpimäiset ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina.
Soodasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Muotoile jauhotetulla työpöydällä pötköksi. Leikkaa 8 osaan. Muotoile sämpylöiksi.
-
Laita sämpylät voideltuun uunivuokaan. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle siemeniä.
-
Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa paahdetun valkosipuli-valkopapulevitteen kanssa.
PAAHDETTU VALKOSIPULI-VALKOPAPULEVITE
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise kokonainen valkosipuli. Sivele leikkuupintaan 1 rkl öljyä. Kääri leivinpaperiin. Paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia. Purista kuorista paahtuneet valkosipulinkynnet.
-
Pese sitruuna ja raasta kuori pieneen kulhoon. Lisää ½ dl oliiviöljyä ja hienonnettu lehtipersilja.
-
Lisää tehosekoittimeen valutetut pavut, valkosipulit, ½ sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
-
Lusikoi kulhoon, tee lusikalla keskelle kuoppa ja valuta päälle sitruuna-lehti-persilja-öljyseos. Halutessasi voi ripotella pinnalle vielä paprikajauhetta ja chilihiutaleita.