Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Suolainen leivonta
13:01 | 4.1.2024

Soodasämpylät

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun haluat lämpimiä sämpylöitä pöytään nopeasti, kannattaa valita soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa. Nämä lämpimäiset ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
40 min
Helppo

Soodasämpylät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4½–5
dl
spelttijauhoja
1
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä
½
dl
pellavansiemeniä
1
tl
soodaa
½
tl
suolaa
3½
dl
rasvatonta piimää tai rasvatonta maustamatonta jogurttia
1
rkl
öljyä voiteluun

Vaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Muotoile jauhotetulla työpöydällä pötköksi. Leikkaa 8 osaan. Muotoile sämpylöiksi.

  2. Laita sämpylät voideltuun uunivuokaan. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle siemeniä.

  3. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa paahdetun valkosipuli-valkopapulevitteen kanssa.

PAAHDETTU VALKOSIPULI-VALKOPAPULEVITE

Ainesosat

1
kokonainen valkosipuli
1
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
2
rkl
tuoretta lehtipersiljaa
1
tlk (380/230 g)
valkoisia isoja papuja
1
sitruunan kuori ja 1⁄2 sitruunan mehu
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
(paprikajauhetta ja chilihiutaleita)

Vaiheet

  1. Halkaise kokonainen valkosipuli. Sivele leikkuupintaan 1 rkl öljyä. Kääri leivinpaperiin. Paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia. Purista kuorista paahtuneet valkosipulinkynnet.

  2. Pese sitruuna ja raasta kuori pieneen kulhoon. Lisää ½ dl oliiviöljyä ja hienonnettu lehtipersilja.

  3. Lisää tehosekoittimeen valutetut pavut, valkosipulit, ½ sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

  4. Lusikoi kulhoon, tee lusikalla keskelle kuoppa ja valuta päälle sitruuna-lehti-persilja-öljyseos. Halutessasi voi ripotella pinnalle vielä paprikajauhetta ja chilihiutaleita.

Tilaa Glorian ruoka & viini
suolainen leivonta
aamiainen & brunssi
Leivät & piirakat
sämpylät

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini