Itse tehty piiraspohja pärjää hyvin ilman suolaa. Piirakassa maistuvat voimakas juusto ja tuoreet yrtit.
Tomaattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita jauhoihin parmesaani ja rosmariini. Nypi joukkoon rasva. Lisää lopuksi loraus vettä ja sekoita taikina tasaiseksi palloksi. Laita jääkaappiin ½ tunniksi.
-
Vuoraa noin 25–28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka leivinpaperin palalla. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa muutaman kerran haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
-
Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kirsikkatomaateilla riittää puolittaminen. Asettele tomaatit vieri viereen pohjan päälle. Tomaatteja saa olla reilusti niin että pohja peittyy kokonaan. Jatka kypsentämistä 200 asteessa 30–40 minuuttia.
-
Kääntele salaatin joukkoon mausteeksi oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Lusikoi salaatti lämpimän piirakan pinnalle ja ripottele parmesaania päälle. Tarjoa heti.