Vehnätortilloihin tarvitaan vain muutama aines ja hieman aikaa. Valmista elämäsi makoisimmat tortillat itse!
Vehnätortillat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle syvennys ja lisää puolet vedestä sekä öljy. Sekoita taikinaa ensin haarukalla ja lisää sitten vettä vähän kerrallaan, kunnes pehmeä muotoiltava taikina on syntynyt. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa 5 minuuttia. Laita taikina kulhoon ja peitä kostutetulla keittiöpyyhkeellä. Anna levätä 20 minuuttia.
-
Jaa taikina 12 palaan ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä. Jauhota työtaso ja kaulin. Paina taikinapallo työtasoa vasten sormilla samalla levittäen. Taikinan tulisi muistuttaa paksua pannukakkua. Kauli noin 2 mm:n paksuiseksi letuksi.
-
Kuumenna valurautapannu ja pyyhkäise se rypsiöljyllä. Paista tortilla pannussa molemmin puolin, kunnes se on hieman pullistunut ja saanut väriä.
-
Levitä puhdas keittiöliina uuninkestävän vuoan pohjalle. Siirrä valmis tortilla vuokaan, käännä liinan reunat päälle ja sulje vuoka tiiviisti kannella. Pidä lämpimänä 100-asteisesssa uunissa sen aikaa, kun paistat samaan tapaan loput tortillat.