Nauti mehevä leipä sellaisenaan tai halkaise ja täytä lemppareillasi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
15 min + 40 min + 30 min
Helppo
Yrttifocaccia
Ainesosat
30
g
tuorehiivaa
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
5 1⁄2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1⁄2
dl
oliiviöljyä
Pinnalle
1⁄2
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
8
salvianlehteä
8
viinisuolaheinän lehteä
4
pientä rosmariinin oksaa
Lisäksi
2
rkl
oliiviöljyä vuokaan
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
Vaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot vähitellen. Alusta taikinaa käsin noin 5 minuuttia. Lisää öljy taikinaan loppuvaiheessa.
- Voitele uunivuoka (n. 20 x 30 cm) öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja painele tasaiseksi vuoan reunoja myöten jauhoja apuna käyttäen. Anna leivän kohota leivinpaperilla peitettynä noin 40 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele leipä reilusti oliiviöljyllä. Painele peukalolla leipään koloja muutaman sentin välein. Asettele yrtit pinnalle ja ripottele päälle sormisuolaa.
- Kypsennä focacciaa uunissa 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.