Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Suolainen leivonta
17:33 | 6.8.2024

Yrttifocaccia

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
30 min + 2 t
Helppo

Yrttifocaccia

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

n. 7
dl
vehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
3½
dl
kylmää vettä
Lisäksi
timjaminoksia
rosmariininoksia
oliiviöljyä
sormisuolaa
(säilöttyjä latva-artisokkia)

Vaiheet

  1. Sekoita jauhot, hiiva, suola ja öljy yleiskoneen kulhossa. Lisää vesi vähitellen joukkoon. Vaivaa taikinaa 20 minuuttia, kunnes taikinasta tulee venyvää. Anna taikinan levätä kulhossa puoli tuntia.
  2. Voitele uunivuoka (n. 20 x 30 cm) oliiviöljyllä. Kaada taikina vuokaan ja painele se tasaiseksi. Nostata leipää liinan alla reilun tunnin ajan.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Nypi timjamista ja rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan. Laita päälle öljyä ja maun mukaan sormisuolaa. Painele pintaan halutessasi säilöttyjä ja lohkottuja latva-artisokkia.
  5. Paista leipää noin 20 minuuttia.
  6. Kumoa focaccia heti paistamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Vinkki! Focacciaa voi muokata helposti vaihtamalla timjamin ja rosmariinin salviaan, basilikaan tai persiljaan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
suolainen leivonta
leivonta
Leivät & piirakat
focaccia
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini