Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
30 min + 2 t
Helppo
Yrttifocaccia
Ainesosat
n. 7
dl
vehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
3½
dl
kylmää vettä
Lisäksi
timjaminoksia
rosmariininoksia
oliiviöljyä
sormisuolaa
(säilöttyjä latva-artisokkia)
Vaiheet
- Sekoita jauhot, hiiva, suola ja öljy yleiskoneen kulhossa. Lisää vesi vähitellen joukkoon. Vaivaa taikinaa 20 minuuttia, kunnes taikinasta tulee venyvää. Anna taikinan levätä kulhossa puoli tuntia.
- Voitele uunivuoka (n. 20 x 30 cm) oliiviöljyllä. Kaada taikina vuokaan ja painele se tasaiseksi. Nostata leipää liinan alla reilun tunnin ajan.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Nypi timjamista ja rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan. Laita päälle öljyä ja maun mukaan sormisuolaa. Painele pintaan halutessasi säilöttyjä ja lohkottuja latva-artisokkia.
- Paista leipää noin 20 minuuttia.
- Kumoa focaccia heti paistamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Vinkki! Focacciaa voi muokata helposti vaihtamalla timjamin ja rosmariinin salviaan, basilikaan tai persiljaan.