
Raasta kovahkot omenat teeleipätaikinaan. Saat pellillisen mehevän rieskamaisia leipäsiä. Nämä leivät onnistuvat koululaisiltakin!
Teeleipiä osaavat tehdä kaikki. Helppo taikina valmistuu sekoittamalla, ei vaadi kohottelua ja on hetkessä valmis taputeltavaksi pellille.
Tällä kertaa teeleipätaikinaan raastetaan mukaan muutama omena. Omenaraaste tekee leivistä erityisen meheviä ja antaa makuun raikkautta.
Täydellinen lisä omenaisiin leipäsiin ovat pähkinät, joita ripotellaan leipien päälle ennen paistamista. Uunissa ne paahtuvat maukkaiksi ja rapeiksi sattumiksi.
Omena-teeleivät ovat parhaimmillaan uunilämpiminä voin tai sinihomejuuston kanssa.
Omena-teeleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, öljy ja omenaraaste.
- Jaa seos leivinpaperin päälle pellille yhdeksäksi kasaksi. Taputtele kasat lusikalla ohuiksi leipäsiksi. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.