Me Naiset on lisännyt 1311 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
OHJE: Anu Brask KUVA: Mikko Hannula

Taikina vain sekoitetaan nopeasti, muotoillaan ja paistetaan saman tien kohottamatta.

Koska pikaleivissä käytetään hiivan sijasta ruokasoodaa kohotukseen, niiden tekeminen on nopsakkaa. Sooda kohottaa leivän uunissa eikä tavanomaista kohotusta siis tarvita laisinkaan.

Taikinaa ei myöskään vaivata vaan se sekoitetaan nopsasti. Mehevän rakenteensa leipä saa jogurtista.

Pikaleivät ovat parhaimmillaan uunituoreina eivätkä ne kestä juurikaan säilytystä. Leivo siis vain sen verran kuin tarvitset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo pikaleipä

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
3
dl
grahamjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
2
dl
vettä
1
dl
maustamatonta jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Yhdistä kulhossa jauhot, ruokasooda ja suola. Sekoita vesi ja jogurtti.
  3.  Lisää nesteet kuiviin aineisiin ja sekoita taikina nopeasti taikinaksi esimerkiksi nuolijalla tai puulastalla. Älä vaivaa.
  4. Muotoile taikinasta jauhojen avulla pyöreä limppu tai kumoa taikina suoraan kulhosta pellille. Viillä terävällä veitsellä ristiviilto leivän pintaan.
  5. Paista leipää uunissa noin 30–40 minuuttia. Leipä on kypsä, kun se kumisee pohjaa koputettaessa. Nosta ritilälle ja anna jäähtyä.

Kommentit (5)

Opetteleva

Millä tasolla leipä paistetaan uunissa?
Olisi mukava jos laittaisitte näihin ohjeisiin todella tärkeä tiedon uunin tasosta. Auttaisi tälläistä opetteleva kokkaajaa suunnattomasti

Minnakokki

Hyvä leipä tuli. Meidän uuniin riitti 25min.

raijuli

Ihana, kokeilen kyllä

Kokeileva leipuri

30 min. uunin keskitasolla. Maistuva leipä, ehkä vähän liian ”terveellisen” makuinen😋

denHertog

Onko oikein jos taikina jää aika löysäksi??
Leipä on nyt uunnissa. Katsellaan mitä siitä tulee...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Tämän juhlavan jäätelökakun pohja tehdään valmiista keksitaikinasta. Täytteeksi tulee keksitaikinajäätelöä, koristeeksi kermavaahtoa ja strösseleitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 8
Valmistusaika
1 h + jäätyminen vähintään 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Keksitaikinajäätelökakku

Ainekset

Pohja
380
g
valmista keksitaikinaa
Täyte
1
litra
keksitaikinajäätelöä
Koristeluun:
3
dl
vispikermaa
1
rkl
tomusokeria
strösseleitä

Työvaiheet

  1. Aloita kakun valmistus paistamalla keksitaikinasta kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n keksiä. Sulata aluksi taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikinasta 3–5 mm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä kaksi pyöreää keksiä, joiden halkaisija on 20 cm. Käytä apuna irtopohjavuokaa (johon myöhemmin kokoat kakun). Keksi voi olla hivenen pohjaa pienempi, sillä se laajenee vähän pais­tuessaan. Paista keksit leivinpaperin päällä pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös käyttää murotaikinaa. Anna keksien jäähtyä.
  2. Ota jäätelö pehmenemään noin 15 minuuttia ennen kakun kokoamista.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla tai leivinpaperilla.
  4. Kokoa kakku asettamalla toinen keksipohjista irtopohjavuoan pohjalle. Lusikoi päälle puolet jäätelöstä ja tasoita. Lisää toinen keksipohja jäätelön päälle ja lusikoi loput jäätelöstä keksin päälle. Tasoita pinta.
  5. Peitä kakku kelmulla ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
  6. Kun kakku on jäätynyt, voit koristella sen. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla.
  7. Ota kakku pakastimesta ja irrota se vuoasta.
  8. Koristele kakku levittämällä sen pinnalle kermavaahtoa. Pursota osa kermasta pinnalle ruusukkeiksi. Koristele lopuksi strösseleillä.
  9. Kakun voi pakastaa kermalla koristeltuna odottamaan tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Bostonkakussa maistuu nyt kahvi. Täytteeksi tuleva voikreemi paistuu kuohahtaen ja tekee leivonnaisen pinnasta lähes toffeisen rapean. Viimeisen silauksen herkku saa kahvikuorrutuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
40 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvikehräboston

Ainekset

150
g
voita
6
dl
vehnäjauhoja
25
g
hiivaa
¾
dl
kylmää maitoa
2
kananmunaa
2
rkl
sokeria
TÄYTE
125
g
pehmeää voita
3
rkl
pikakahvijauhetta
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
VOITELUUN
1
kananmuna
KAHVIKUORRUTUS
2
rkl
vettä
1
rkl
pikakahvijauhetta
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin.

  2. Nypi voi ja jauhot kulhossa. Liuota hiiva kylmään maitoon ja lisää se jauhoseokseen. Vatkaa munat ja sokeri keske- nään ja sekoita ne taikinaan.

  3. Valmista täyte. Vatkaa voi ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella sileäksi ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.

  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25x45 cm). Levitä täyte levylle ja kääri taikina tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaan. Laita 10 pullapalaa vuokaan reunoille ja 4 keskelle.

  5. Kohota bostonia leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Voitele bostonin pinta munalla.

  6. Paista bostonia uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

  7. Sekoita vesi ja pikakahvijauhe kulhossa. Lisää tomusokeri kierrevatkaimella sekoittaen. Valuta kahvikuorrutus jäähtyneen bostonin pinnalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Kätke filotaikinan väliin keksitaikinaa! Nämä rapean mehevät baklavat häviävät purkista salamannopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16
Valmistusaika
noin 1 h + tekeytyminen 5 h
Vaikeustaso
Helppo

Keksitaikinatäytteinen baklava

Ainekset

Baklavaan
1
pkt
filotaikinaa
380
g
valmista suklaahippukeksitaikinaa
100
g
pekaanipähkinöitä rouheena
1
appelsiinin kuori raasteena
150
g
voita sulatettuna
Siirappi
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
dl
hunajaa
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Sulata filo- ja keksitaikinat pakkausten ohjeiden mukaan.
  2. Rullaa filotaikina auki, leikkaa taikinalevyt puoliksi (kahdeksi noin 24 cm:n levyiseksi palaksi) ja peitä ne kostealla keittiöpyyhkeellä. Näin ne eivät kuivu. Leikkaa taikinalevyt päistä vähän kapeammiksi siten, että ne mahtuvat vuokaan. Käytä ylimääräiset taikinalevyt baklavan keskikerroksina.
  3. Siivuta keksitaikina 3–5 mm:n paksuisiksi kiekoiksi.
  4. Rouhi pähkinät esimerkiksi yleiskoneella tai kulhossa perunamuusinuijalla. Mausta pähkinärouhe appelsiininkuorella.
  5. Sulata voi.
  6. Voitele vuoka (25 cm x 35 cm).
  7. Aseta kaksi filotaikinalevyä vuoan pohjalle ja sivele sulatetulla voilla. Lisää seuraava taikinalevy ja voitele. Jatka näin, kunnes olet käyttänyt puolet taikinalevyistä.
  8. Levitä seuraavaksi filotaikinan pinnalle keksitaikinakiekkoja tasaisena kerroksena. Ripottele keksitaikinan päälle pähkinärouhe.
  9. Levitä pähkinärouheen päälle filotaikinalevy ja voitele. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki taikinalevyt. Sivele vielä päällimmäisen levyn pinta voisulalla.
  10. Leikkaa terävällä veitsellä baklava paloiksi ennen paistoa. Riittää, että veitsi kulkee päällimmäisten filotaikinakerrosten läpi keksikerrokseen asti.
  11. Paista baklavaa 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
  12. Baklavan paistuessa kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Poista sitten kanelitanko ja anna kiehua viitisen minuuttia.
  13. Lusikoi siirappia uunikuuman baklavan päälle.
  14. Anna baklavan tekeytyä 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään ennen sen leikkaamista ja tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nopeasti valmistuvien vadelmakolmioiden sisältä löytyy vadelma-tuorejuustotäytettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmakolmiot

Ainekset

1
pkt (500 g)
voitaikinalevyjä
Täyte
2
dl
vadelmia (tuoreita tai pakaste)
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
keltuainen
1
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse niitä hivenen ohuemmiksi.
  3. Sekoita tuorejuusto, keltuainen, maissitärkkelys ja sokerit kulhossa tasaiseksi. Voit sekoittaa vadelmat joukkoon tai ripotella ne tuorejuustotäytteen päälle.
  4. Lusikoi jokaisen taikinaneliön keskelle ruokalusikallinen tuorejuustotäytettä ja asettele päälle vadelmia.
  5. Voitele taikinaneliöiden reunat ja taita neliöt kolmioiksi. Paina taikinoiden reunat tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukan avulla.
  6. Nosta kolmiot pellille ja voitele ne kauttaaltaan kananmunalla. Leikkaa pieni viilto jokaisen kolmion pintaan tai pistä niihin reikä haarukalla.
  7. Paista kolmioita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (0)