Näiden superherkullisten kanelirullien juju on siinä, että taikinaan tulee hyvin vähän sokeria ja rasvaa, mutta väliin senkin edestä. Päällä on hyvä voi-tuorejuustokuorrutus, joka kruunaa herkun.
Taikinasta voi tehdä pieniä pullia paperivuokiin, tai sitten voi tehdä esim. reilun kokoisen "bostonkakun".
Kuvan bostonkakkuun on käytetty n. puolet taikinasta ja toisesta puolesta tuli 12 kpl pikkupullia.
Maailman maukkaimmat kanelirullat
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja lisää hiiva
- Lisää kuivat aineet sekä voisula
- Vaivaa taikina huolellisesti, jotta siihen tulee hyvä sitko. Taikinan voi jättää vähän löysähköksi,
sillä leipoessa on hyvä lisätä jauhoja leivinpöydälle.
- Anna nousta huoneenlämmössä n. tunti
- Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi
- Lisää täyte
Täyte: sulata voi ja sivele se siveltimellä taikinan päälle,
ravistele voin päälle ruskea sokeri ja kaneli
- Kääri taikina tiukalle rullalle ja leikkaa siitä mieleisen kokoisia pötkylöitä ja laita
paperivuokiin/ ja tai irtopohjaiseen vuokaan, jolloin saat pullakakun.
- Voitele munalla
Paista 180 asteisessa uunissa n. 18 minuuttia
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet hyvin keskenään tahnamaiseksi seokseksi.
- Laita täyte muovipussiin ja tee pieni reikä kulmaan.
- Pursota hieman lämpöisten pullien päälle täyte ja nauti.