Leipä vai kakku? Tämä makea ja kostea omenaleipä on sopivasti molempia! Helppo taikina on sekoittamalla valmis uuniin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Omenavuokaleipä
Ainesosat
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
¼
tl
suolaa
2½
dl
omenasosetta
1
dl
öljyä
1
dl
fariinisokeria
½
dl
maustamatonta jogurttia
2
munaa
1
ps (70 g)
pekaanipähkinöitä
Pinnalle
1
ps (70 g)
pekaanipähkinöitä
Vaiheet
- Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja sivele se kevyesti öljyllä.
- Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon omenasose, öljy, fariinisokeri ja jogurtti. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
- Rouhi pähkinät ja lisää ne taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Asettele loput pekaanipähkinät pinnalle.
- Paista 180-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Kokeile leivän kypsyys tikulla: kun taikina ei tartu tikkuun, leipä on valmis. Kumoa kypsä vuokaleipä jäähtymään ritilälle. Tarjoa vahvan juuston ja omenasoseen kanssa.