Leipä vai kakku? Tämä makea ja kostea omenaleipä on sopivasti molempia! Helppo taikina on sekoittamalla valmis uuniin.
Omenavuokaleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja sivele se kevyesti öljyllä.
- Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon omenasose, öljy, fariinisokeri ja jogurtti. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
- Rouhi pähkinät ja lisää ne taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Asettele loput pekaanipähkinät pinnalle.
- Paista 180-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Kokeile leivän kypsyys tikulla: kun taikina ei tartu tikkuun, leipä on valmis. Kumoa kypsä vuokaleipä jäähtymään ritilälle. Tarjoa vahvan juuston ja omenasoseen kanssa.
Toimiiko myös gluteennittomilla jauhoilla?
Minusta tämä on omenakakku, ei leipä.