Perunarieskat
KAPPALEITA 10
VALMISTUSAIKA 30 min
UUNIN LÄMPÖTILA 225°C
Hyödynnä tähteeksi jäänyt perunamuusi rieskataikinassa. Nopeasti valmistuvat perunarieskat maistuvat ilta- tai välipalana.
Ainekset
400 g (5 dl) perunamuusia
2 kpl kananmunaa
2 1/2 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1/2 - 1 tl suolaa (tarvittaessa)
Vinkki: Taikina saa olla melko pehmeää. Ohenna jämäkkä taikina tarvittaessa tilkalla maitoa.
Näin teet
1
Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita perunamuusi, munat ja jauhot. Lisää suolaa tarvittaessa. Suolan tarve riippuu perunamuusin suolaisuudesta.
400 g (5 dl) perunamuusia
2 kpl kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ohrajauhoja
1/2 - 1 tl suolaa (tarvittaessa)
2
Taputtele taikina jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille. Pistele rieskat haarukalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.