Käyttäjä7766 on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Porkkanakakku

6 munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kanelia
9 dl porkkanaraastetta
300 g voita (tai margariinia sulatettuna)

Porkkanakakun kuorrutus

100 g voita
200 g sulatejuustoa (maustamaton)
3 dl tomusokeria

Pinnalle
1/2 dl kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta

Tee näin
1 h {
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min
Porkkanakakku leivotaan helposti näin:

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista sillä aikaa kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee ohuelti. Jos haluat paksun kuorrutuksen tai käyttämäsi pelti on tavanomaista isompi, lisää aineksia puolella (150 g voita, 300 g sulatejuustoa ja 4 1/2 dl tomusokeria).
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta.
Leikkaa porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti kahvin tai teen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tavallista kevyempi, värikkäämpi ja terveellisempi piiraspohja valmistuu juuresraasteesta! Mehevä täyte tekee piirakasta herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka juurespohjalla

Ainekset

Pohja
2
(200 g)
porkkanaa
2
pientä tai 1 iso punajuuri (150 g)
150
g
palsternakkaa
2
kananmunaa
4
rkl
mantelijauhoa, soija- tai riisijauhoa tai (gluteenitonta) kaurajauhoa
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria
nokare voita vuoan voiteluun
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
parsakaali
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
(ruoka)kermaa tai kermamaitoa
2
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Kuori juurekset ja raasta ne karkealla terällä.

  2. Laita juuresraasteet kulhoon. Lisää kananmunat, jauhot, suola ja mausteet. Sekoita taikinaa pari minuuttia.

  3. Voitele piirakkavuoka ja peitä vuoan pohjat ja reunat juurestaikinalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Tee sillä välin täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Erottele parsakaali pieniksi nupuiksi.

  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia 5–7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja parsakaali, kääntele vielä pari minuuttia.

  6. Siirrä kasvisseos kulhoon. Lisää kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kauniin värinen. Tarjoa piirakka lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Leivo kypsät ja mehevät banaanit kakuksi! Vaivaton banaanikakku saa potkua inkivääristä ja mehevyyttä jugurttikuorrutteesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-inkiväärikakku

Ainekset

100
g
voita
2
dl
fariinisokeria
2
munaa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
soodaa
2
kypsää banaania
dl
turkkilaista jugurttia
¾
dl
kandeerattua inkivääriä tai 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
tomusokeria
(sokeroituja inkivääripaloja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, kardemumma ja sooda. Sekoita jauhot vaahtoon.
  4. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää banaanit, jugurtti ja suurin osa kandeeratuista inkivääreistä taikinaan. Jos raastat tuoretta inkivääriä, lisää koko määrä taikinaan. Sekoita taikina ja levitä se vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 30 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsä.
  6. Kuorruta jäähtynyt kakku. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri. Levitä kakulle. Koristele halutessasi inkivääripaloilla.

Kommentit (0)

Rosanna on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Amerikkalaiset kanelikierteet tuorejuustokuorrutteella ovat parhaita hieman lämpiminä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
30min + kohotus 1h
Vaikeustaso
Helppo

Spinnyt eli kuorrutetut kierrepullat

Ainekset

Pullataikina
2,5
dl
Maitoa
1
dl
Sokeria
100
g
Voita
25
g
Hiivaa
n. 8
dl
Vehnäjauhoja
Ripaus
Kaardemummaa
0.5
tl
Suolaa
Kanelitäyte
80
g
Voita
1
rkl
Kanelia
1
dl
Sokeria
1
dl
Fariinisokeria
2
tl
Peruna- tai maissitärkkelystä
Tuorejuustokuorrute
75
g
Maustamatonta tuorejuustoa
20
g
Voita
1
dl
Tomusokeria
1
tl
Vaniljasokeria

Työvaiheet

Tee ensin pullataikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri, suola, ja kaardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Alusta taikinaa 5-10 minuuttia. Anna kohota 30 minuuttia.

Kaulitse taikinasta n. 50x40 cm kokoinen ohuehko levy. Levitä huoneenlämpöinen voi tasaisesti taikinalevyn päälle. Sekoita muut täytteen ainekset ja levitä tasaisesti voin päälle. Jätä levyn alareunaan n. 1 cm ilman täytettä ja kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta n. 5 cm levyisiä paloja ja asettele lähekkäin 20x30 cm kokoiseen vuokaan. Pullat saavat kohota kiinni toisiinsa uunissa. Jätä kohoamaan liinan alle n. puoleksi tunniksi.

Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20min. Pullat saavat jäädä hieman kosteiksi sisältä.

Sulata voi. Sekoita tuorejuusto tasaiseksi kulhossa ja lisää loput kuorrutteen ainekset. Kuorruta lämpimät pullat, ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mehevän suklaakakun yllättävä salaisuus? Purkillinen papuja. Helppo gluteeniton kakku on vartissa valmis uuniin.

Pavut antavat niin mehevän rakenteen, että tämä herkku muistuttaa mutakakkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 25 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Mustapapu-suklaakakku

Ainekset

100
g
tummaa suklaata (maidotonta)
1
prk (230 g)
kypsiä mustapapuja
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
dl
kahvia (huoneenlämpöisenä)
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Rouhi suklaa karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
  2. Huuhdo pavut juoksevan veden alla siivilässä. Valuta ja kumoa pavut monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä sekaisin suklaan kanssa.
  3. Lisää samaan kulhoon munat, sokerit, maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Mittaa päälle vasta keitetty, huoneenlämpöinen kahvi ja rypsiöljy. Sekoita tasainen taikina.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja sipaise reunat öljyllä. Valuta taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin siirrät sen vadille.
  5. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi maidottoman ja gluteenittoman kauravaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Voit tehdä kakun myös hienontamalla pavut sauvasekoittimella. Sekoita suklaarouhe, munat, kuivat aineet, kahvi ja öljy vatkaimella joukkoon.

Kommentit (0)