Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
12:08 | 5.9.2019

Sämpylät Sikke Sumari

Lisää omaan keittokirjaan
Käyttäjä32189_0 on lisännyt 115 reseptiä

Sikke Sumari: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät
Itse tehdyt lämpimät sämpylät eivät kaipaa päälleen muuta kuin aitoa voita. Herkullisen ohjeen on antanut Sikke Sumari.

AINEKSET

7 1/2 dl vettä (saa olla kylmää)
25 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
1 1/2 dl ruisjauhoja
2 dl kokojyväjauhoja tai spelttiä, emmeriä tai grahamia
8-10 dl vehnäjauhoja
kourallinen pellavansiemeniä, jos haluat

VALMISTUSOHJE
1. Sekoita vesi, hiiva ja suola yhteen ja lisää ensin ruisjauhot ja kokojyväjauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja, kunnes tulee paksun puuron kaltainen taikina. Älä tee taikinasta liian paksua. Älä myöskään vaivaa taikinaa. Reipas sekoitus isolla lusikalla riittää.

2. Laita taikina leivinpaperilla ja liinalla peitettynä jääkaappiin yöksi. Tee sämpylät aamulla suoraan jääkaappikylmästä taikinasta kahdella isolla lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Huiskauta päälle vähän jauhoja ja siemeniä. Paista uunissa 220 lämpöasteessa 35 minuuttia.

Vinkki 1: Taikina säilyy jääkaapissa monta päivää, joten voit aina paistaa juuri sen verran, minkä kulloinkin haluat syödä.

Lue lisää
Vinkki 2 : Pitkä paistoaika ja kuuma uuni takaavat rapean kuoren. Ota sämpylät mahdollisimman nopeasti pois pelliltä ritilän päälle. Älä missään tapauksessa peitä sämpylöitä liinalla, muuten rapea kuori katoaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sämpylät Sikke Sumari

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Vaiheet

Tilaa Glorian ruoka & viini

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Joulukinkku ruiskuoressa

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini