Tuorepastataikina
Ainesosat
Vaiheet
-
Kumoa jauhot työtasolle. Tee jauhojen keskelle kolo, riko siihen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.
-
Sekoita jauhoja munien joukkoon sormenpäillä vähän kerrallaan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vaivaa taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vettä pienissä erissä.
-
Jatka vaivaamista kevyesti jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa.
-
Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30–60 minuuttia.
-
Jaa taikina paloiksi. Työstä paloja yksi kerrallaan, pidä loput kostutetun keittiöpyyhkeen tai kelmun alla. Pastataikina kuivuu nopeasti.
-
Muotoile pastapala palloksi. Kauli se ohueksi levyksi taikinapalaa useasti käännellen. Tarkoitus on saada levystä ohut. Vältä lisäämästä kaulimisen aikana runsaasti jauhoja, jotta taikina ei kuivu. Sopivasti kaulitusta taikinasta valo kuultaa hieman läpi.