Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paista kakkupohja uunivuoassa, hunnuta jogurtilla virkistetyllä kermavaahdolla ja koristele marjoilla, niin saat uudenlaisen haastajan perinteiselle täytekakulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vuokakakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
100
g
valkosuklaata rouheena
½
dl
pistaasipähkinää rouhetta
Päälle
2
dl
kuohukermaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
8
dl
marjoja tai hedelmiä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø 24 cm).
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suk­laarouhe ja pistaasit. Kääntele seos nopeasti taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuut­tia vuoassaan.
  5. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja sokerit. Lusikoi seos jäähtyneelle kakulle. Koristele marjoilla.

Kommentit (4)

Vierailija

Hieno oivallus, jos tarvii kuljetella kakkua jonnekn, kaipaako kakkuosa kostutusta...

NamNamNam

Tuota pitää kokeilla! Jos marjat laittaa kakun päälle jo ennen kermaa tai suurimman osan niistä, kostuttavat ne kakkua, ainakin pakastemarjat. Ja sitten kerma-jogurttia päälle ja sitten vielä loput marjat koristeeksi. Wau!

Tarkkana kuin porkkana

Vaikuttaa hyvältä. Jos on teflonvuoka, ei voi lusikalla ottaa kakkua, koska se naarmuttaa vuokaa.

MehdiHY
Seuraa 
Liittynyt19.7.2016

Itse sovelsin ja tein tästä täytekakku, koska muuten pohja on aivan liian hevi ainakin itselleni. Yksi parhaista pohjista mitä ikinä tehnyt/maistanut. Omasta mielestä ei tarvinnut kostuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täyteläisen suklaaganachepiiraan maku saa lämpöä ripauksesta kanelia, kardemummaa ja chiliä. Jo pieni pala riittää tyydyttämään suklaanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaaganachepiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
Domino- tai Oreo-keksejä
1
dl
pähkinä- tai mantelijauhetta
Täyte
400
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
½
tl
kanelia
1/3
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kuivattua chiliä hienonnettuna
Päälle
½
tl
sormisuolaa
200
g
karhunvatukoita
3
rkl
suklaata rouhittuna
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi. Sekoita keksimuru, voi ja pähkinäjauhe. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi tai raasta suklaa. Kiehauta kerma ja paloiteltu voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja mausteet. Anna tasaantua noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Ripottele kakun päälle sormisuolaa. Koristele marjoilla, suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Vain kolme ainesta! Superhelpot vegaaniset joulupallot näyttävät tryffeleiltä mutta maistuvat pipareilta ja mantelilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparkakku-mantelipallot

Ainekset

50
g
vegaanisia piparkakkuja (esim. Anna's)
150
g
mantelimassaa
Pinnalle
noin ¾
dl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Surauta keksit teholeikkurilla tasaiseksi jauheeksi. Lisää mantelimassa ja sekoita tasaiseksi. Seos muistuttaa jauhetta, mutta on silti muotoiltavissa.
  2. Pyörittele seoksesta pieniä palloja ja kieritä ne kaakaojauheessa. Säilytä pallerot jääkaapissa tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät pehmeytensä.

Vinkki! Valitse tarvittaessa piparkakkuja, jotka ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia. Niitä valmistaa esim. Semper.

Kommentit (0)

Jouluinen puolukkamousse on hurmaavan herkullista. Täyte on juuri sopivan raikas ja intiaanisokerin karamellimaisuus on upea makupari kirpeälle puolukalle. Kakku on kuin juhlapöydän kruunu ja sopii oikein hyvin myös illanistujaisiin ja pikkujouluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14
Valmistusaika
30 min + hyydytys 4 - 6h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jouluinen puolukkamoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
pipareita
75
g
voita
Täyte
8
kpl
liivatelehteä
300
g
puolukoita
2
rkl
sitruunanmehua
5
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200
g
vaniljatuorejuustoa
100
g
ricotta-tuorejuustoa
2
dl
intiaanisokeria
Koristelu
joulukuusen mallisia, koristeltuja piparkakkuja
Marenkeja
Dr. Oetker Golden pearls -koristepalloja
Puolukoita tai karpaloita
Rosmariinia

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sulata voi ja sekoita piparimurskan joukkoon.
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle.
Halutessasi laita vuoan reunoille reunakalvo.
Kaada pipariseos vuoan pohjalle ja tasoita pinta.

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Kiehauta puolukat ja 2 rkl sitruunanmehua kattilassa.
Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna uudestaan höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita puolukkososeen joukkoon.
Anna jäähtyä n. 10 minuuttia.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vaniljavaahdon joukkoon tuorejuustot ja intiaanisokeri.
Sekoita joukkoon puolukka-liivateseos ja tarkista maku.

Kaada mousse piparipohjan päälle. Tasoita pinta.
Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Koristelu:
Siirrä hyytynyt kakku tarjoiluastialle.
Asettele koristepiparkakut kakun reunoille.
Sommittele muut koristeet haluamallasi tavalla kakun päälle.

Nauti hyvässä seurassa! :)

Kommentit (0)