Paista kakkupohja uunivuoassa, hunnuta jogurtilla virkistetyllä kermavaahdolla ja koristele marjoilla, niin saat uudenlaisen haastajan perinteiselle täytekakulle.
Vuokakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø 24 cm).
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suklaarouhe ja pistaasit. Kääntele seos nopeasti taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia vuoassaan.
- Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja sokerit. Lusikoi seos jäähtyneelle kakulle. Koristele marjoilla.
Hieno oivallus, jos tarvii kuljetella kakkua jonnekn, kaipaako kakkuosa kostutusta...
Tuota pitää kokeilla! Jos marjat laittaa kakun päälle jo ennen kermaa tai suurimman osan niistä, kostuttavat ne kakkua, ainakin pakastemarjat. Ja sitten kerma-jogurttia päälle ja sitten vielä loput marjat koristeeksi. Wau!
Vaikuttaa hyvältä. Jos on teflonvuoka, ei voi lusikalla ottaa kakkua, koska se naarmuttaa vuokaa.
Itse sovelsin ja tein tästä täytekakku, koska muuten pohja on aivan liian hevi ainakin itselleni. Yksi parhaista pohjista mitä ikinä tehnyt/maistanut. Omasta mielestä ei tarvinnut kostuttaa.