Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen

Maustettu riisi on tyypillinen omaraisun täyte. Tomaattikastikkeen sijasta voit kokeilla ketsuppia sekä sienillä tai sipulilla höystettyä ruskeaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen riisimunakas eli omuraisu

Ainekset

2
dl
puuroriisiä
1
pieni porkkana
1
pieni sipuli
1
siivu
pekonia
2
tl
voita
1
tl
soijakastiketta
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
persiljaa hienonnettuna
Munakas
4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
perunajauhoja
1
tl + 1 tl
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike
3
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
tl
sokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
soijakastiketta
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä se lämpimänä kannen alla.
  2. Riisin kypsyessä tee tomaattikastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on lähes ketsupin paksuista.
  3. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa pekoni noin 1 cm:n kuutioiksi.
  4. Kuumenna voi paistinpannussa. Kuullota porkkanaa, sipulia ja pekonia voissa kevyesti 5 minuuttia. Lisää lämmin riisi ja sekoittele lastalla niin, että riisi ei paakkuunnu. Lisää soijakastike ja mustapippuri. Hienonna persilja joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  5. Tee munakas. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja perunajauhot ja sekoita hyvin, älä vaahdota.
  6. Kuumenna 1 tl oliiviöljyä pannussa ja kaada puolet munakasseoksesta pannulle. Kun munakkaan pinta alkaa hyytyä, nosta puolet riisiseoksesta sen keskelle ovaalin muotoon ja käännä munakkaan reunat riisin päälle. Laita lautanen munakkaan päälle ja käännä paistinpannu ympäri. Siisti munakkaan muoto ja kaada puolet tomaattikastikkeesta sen päälle. Hienonna persilja pinnalle.
  7. Tee toinen annos samoin.

Vinkki Kotitekoisen tomaattikastikkeen sijaan voit käyttää ketsuppia. Munakas on helppo siistiä ovaalin muotoon käsin, kun laitat sen päälle palan kelmua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1287 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastrami on brunssiruokaa parhaimmillaan, tehdään se sitten lihasta tai lohesta. Valmistus vie hieman aikaa, mutta on helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kalan tekeytymiset jääkaapissa (1vrk)
Vaikeustaso
Helppo

Lohipastrami-avokadobagelit

Ainekset

6
bagel-sämpylää
2
kypsää avokadoa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Lohipastrami
600
g
lohen paksua keskiosaa
2
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
fariinisokeria
Maustesekoitus
1
rkl
korianterin siemeniä
2
tl
kuminaa
2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
tl
savupaprikaa
ripaus cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin lohipastrami vuorokautta ennen.

  2. Laita kala nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan kauttaaltaan. Kääri kelmuun ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  3. Paahda kaikki mausteet kuivalla kuumalla pannulla noin minuutin ajan. Varo, ettet polta mausteita! Siirrä teholeikkuriin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi.

  4. Ota kala pois jääkaapista ja hiero ylimääräinen suola pois. Leikkaa pituussuunnassa neljäksi tangoksi ja pyörittele tangot maustesekoituksessa.

  5. Paista tangot kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi.

  6. Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä. Paahda bagelit leivänpaahtimessa. Voitele tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokadot. Täytä bagelit avokadolla ja lohipastramilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Kaipaatko vaihtelua aamupuuroon? Tattarituorepuuro ilmoittautuu ehdokkaaksi! Puuro valmistuu kevyesti paahdetuista tattarihiutaleista, jotka sekoitetaan kaurajogurtin ja puolukoiden kanssa.

Vinkki! Kuvassa näkyvän omena-basilika-inkiväärijuoman ohjeen löydät puuroreseptin alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 15 min tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu tattarituorepuuro

Ainekset

2
dl
tattarihiutaleita
dl
puolukkasurvosta
dl
(vanilja)kaurajogurttia
1
rkl
nokkoslehtijauhetta
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
rkl
juoksevaa hunajaa
granaatinomenansiemeniä
auringonkukan- ja pellavansiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda tattaria kuivassa pannussa sekoit­taen 3 minuuttia. Siirrä hiutaleet kulhoon.
  2. Lisää puolukkasurvos, kaurajogurtti, nok­kosjauhe, hunaja ja suola ja sekoita hyvin. Laita tuorepuuro viileään vähintään 15 minuutiksi tai anna tekeytyä seuraavaan päivään.
  3. Nauti puuro hunajan ja paahdettujen siementen kanssa.

Vihreä omena-basilika-inkiväärijuoma

Ainekset

1
vihreä omena
5
dl
babypinaattia
2
lehtisellerin vartta
1
tl
inkivääriä raastettuna
3
dl
tuorepuristettua omenamehua
1
sitruunan mehu
½
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese (ja kuori) omena ja poista sie­menkota. Huuhtele pinaatti ja lehtiselle­rit. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  3. Siivilöi juoma laseihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta raikkaampi aloitus aamulle! Voisilmä saa nyt väistyä appelsiinimehusta ja lemon curdista sekoitetun sitrussilmän tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruspuuro

Ainekset

3
dl
vettä
1
dl
kvinoaa
6
dl
mantelimaitoa
3
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
dl
hasselpähkinöitä
2
appelsiinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
dl
lemoncurd-sitruunatahnaa
3–4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Huuhtele kvinoa vedellä tiheässä siivilässä ja kaada katti­laan. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada mantelimaito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kaurahiuta­leet ja kurpitsansiemenet kiehuvaan nestee­seen. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla noin 10 minuuttia, muutaman kerran sekoittaen. Mausta kypsä puuro hunajalla ja suolalla.
  2. Paahda pähkinöitä kuumassa, kuivassa pannussa 2–3 minuuttia. Älä polta. Rouhi paahdetut pähkinät veitsellä.

  3. Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuik­si viipaleiksi. Notkista sitruunatahna appelsiinimehulla.

  4. Tarjoa puuro pähkinärouheen, appelsiini­en, sitrustahnan ja mantelimaidon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mitä saadaan, kun yhdistetään samalle pannulle banaaneja, pekonia, inkivääriä ja kookosmaitoa? Makeansuolainen, täyteläinen curry, joka maistuu ihanalta basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden seurassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-possucurry

Ainekset

2
pkt (à 170 g)
Amerikan pekonia
4
kovaa, vihertävää banaania
2
valkosipulinkynttä
5
kevätsipulia
2
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
2
tl
punaista currytahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
n. 1
dl
vettä
½
ruukku thaibasilikaa tai basilikaa
2
rkl
limetinmehua
2
tl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni paloiksi ja banaanit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja ke­vätsipulit. Säästä kevätsipuleiden vih­reät osat viimeistelyyn. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Laita pekonipalat kylmään paistinpannuun ja siirrä pannu liedelle kuu­menemaan. Paista pekonia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Kaada pekonit pannusta talouspape­rin päälle lautaselle ja jätä pekonista ir­ronnut rasva pannuun. Paista sipuleita, inkivääriä, banaaneja ja currytahnaa pekonin rasvassa pari minuuttia. Kaada pekonit takaisin pannuun ja lisää kookos­maito. Huuhtele kookosmaitopurkki ve­dellä ja kaada vesi pannuun. Kypsennä currya keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Hienonna basilika ja purista limetistä mehu. Lisää ne kalakastikkeen kanssa curryn joukkoon. Tarjoa curry esimerkiksi höyrytetyn basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)