
Maustettu riisi on tyypillinen omaraisun täyte. Tomaattikastikkeen sijasta voit kokeilla ketsuppia sekä sienillä tai sipulilla höystettyä ruskeaa kastiketta.
Japanilainen riisimunakas eli omuraisu
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä se lämpimänä kannen alla.
- Riisin kypsyessä tee tomaattikastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on lähes ketsupin paksuista.
- Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa pekoni noin 1 cm:n kuutioiksi.
- Kuumenna voi paistinpannussa. Kuullota porkkanaa, sipulia ja pekonia voissa kevyesti 5 minuuttia. Lisää lämmin riisi ja sekoittele lastalla niin, että riisi ei paakkuunnu. Lisää soijakastike ja mustapippuri. Hienonna persilja joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
- Tee munakas. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja perunajauhot ja sekoita hyvin, älä vaahdota.
- Kuumenna 1 tl oliiviöljyä pannussa ja kaada puolet munakasseoksesta pannulle. Kun munakkaan pinta alkaa hyytyä, nosta puolet riisiseoksesta sen keskelle ovaalin muotoon ja käännä munakkaan reunat riisin päälle. Laita lautanen munakkaan päälle ja käännä paistinpannu ympäri. Siisti munakkaan muoto ja kaada puolet tomaattikastikkeesta sen päälle. Hienonna persilja pinnalle.
- Tee toinen annos samoin.
Vinkki Kotitekoisen tomaattikastikkeen sijaan voit käyttää ketsuppia. Munakas on helppo siistiä ovaalin muotoon käsin, kun laitat sen päälle palan kelmua.