Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Aamiaiset
12:43 | 19.6.2014

Shakshuka-pannu

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Lähi-Idässä suosittua aamiaisruokaa voi muunnella oman maun mukaan; jättää makkarat pois, lisätä joukkoon papuja tai vihanneksia.

Kokeile myös shakshukan vihreää versiota!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
45 min
Keskivaikea

Shakshuka-pannu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
2
isoa
paprikaa
1
rkl
öljyä
150-200
g
chorizomakkaraa
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/2
tl
chiliä
1
tl
sokeria
3/4
tl
suolaa
1
tlk
säilyketomaatteja
1-1 1/2
dl
vettä
4
kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
(1
dl
paloiteltua fetaa tai vuohenjuustoa)
1
rkl
tuoretta basilikaa tai persiljaa

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, viipaloi paprika. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä valurautapannussa. Kuullota sipuli keskilämmöllä ja lisää hetken kuluttua paprika ja valkosipuli. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet.
  2. Paloittele makkara pieniksi paloiksi. Lisää chorizo, mausteet, sokeri ja suola pannuun.Kääntele parin minuutin ajan. Pilko tomaatit. Lisää tomaatit ja vesi pannuun. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tee seoksen pinnalle pienet kuopat ja riko kananmunat kuoppuun. Mausta kananmunat ripauksella suolaa ja pippuria. Halutessasi ripottele juusto pinnalle.
  4. Nosta pannu uunin keskitasolle muutamaksi minuutiksi, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
  5. Ripottele yrttejä valmiin pannun päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Vinkki! Jos sinulla ei ole sopivaa valurautapannua, tee ruoka tavallisessa paistinpannussa ja siirrä se vasta lopuksi uunin kestävään vuokaan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
tomaatti
Kananmuna
Paprika
chorizo
shakshuka
aamiainen & brunssi
etno
shakshuka-pannu
Etno
Aamiainen & brunssi

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini