Kodin Kuvalehti on lisännyt 551 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Tee superhelppo lounassalaatti jäävuorisalaattilohkon päälle. Rapea pekoni ja sinihomejuustokastike tekevät simppelistä salaatista ruokaisan.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeaa pekonia ja homejuustokastiketta jäävuorilohkoilla

Ainekset

170
g
pekonia
2
dl
leipäkuutioita
3
rkl
oliiviöljyä
1
omena
1
rkl
sitruunanmehua
½
jäävuorisalaatti
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Sinihomejuustokastike
1
prk
kermaviiliä (200 g)
100
g
sinihomejuustoa
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Hienonna pekoni. Ruskista se rapeaksi paistinpannulla ja nosta valumaan talouspaperille. Paista leivät öljyssä pannulla rapeiksi krutongeiksi. Kuutioi omena ja valuta päälle sitruunamehua.
  2. Sekoita sinihomejuustokastike. Murusta juusto kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa jäävuorisalaatti lohkoiksi ja asettele tarjoiluvadille. Valuta päälle kastiketta ja ripottele pekoni, krutongit ja omenakuutiot. Koristele ruohosipulisilpulla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Suomalainen lohikeitto

Ainekset

200
g
lohta
3
perunaa
1
pieni porkkana
1/2
iso sipuli
6
dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1
laakerinlehti
10
kokonaista maustepippuria
2
dl
kuohukermaa
1/2-1
tl
suolaa
5
vartta
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se perunoita pienemmiksi paloiksi, jotta se kypsyvät samaan aikaan. Laita kylmään veteen odottamaan.
  3. Kuori sipuli, poista kanta ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n siivuiksi. Hienonna tilli.
  4. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kalaliemikuutio ja mausteet, juurekset ja sipuli. Keitä kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  5. Lisää kerma ja lohipalat, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Siirrä kattila liedeltä. Lisää suola ja hienonna tilli keiton joukkoon.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 54 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Vain elämää -sarjassa herkutellaan Artun päivänä upeilla grillipihveillä. Voit valmistaa entrecôten myös paistinpannulla.

Dry aged -lihoja on parhaan mehukkuuden ja maun saavuttamiseksi kuivatettu ja mureutettu useita viikkoja. Niitä myydään hyvin varustelluissa ruoka- ja lihakaupoissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Artun dry aged entrecôte ja grillivihannekset

Ainekset

700
g
vähintään 3 viikkoa kuivatettua entrecôteta
suolaa
Grillivihannekset
4
paprikaa (keltaisia ja punaisia)
2
pienikokoista kesäkurpitsaa
1
pieni munakoiso
1
fenkoli
suolaa ja mustapippuria (myllystä rouhittuna)
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Leikkaa siitä neljä pihviä.
  2. Tee ensin grillivihannekset. Huuhdo kaikki vihannekset ja kuumenna joko paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Paahda kokonaisia paprikoita ilman öljyä kuumalla pannulla, kunnes niiden pinta on lähes kauttaaltaan musta. Siirrä ne kuumina kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä noin 15 minuuttia.
  3. Kun paprikat jäähtyvät, viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin noin viisi senttiä paksuiksi siivuiksi. Tee fenkolista samanlaisia siivuja. Grillaa tai paista fenkoli- ja kesäkurpitsasiivuja noin minuutti per puoli. Siirrä ne keittiöpyyhkeet päälle. Älä laita siivuja päällekkäin, muuten niistä tulee kosteita.
  4. Viipaloi munakoiso pitkittäin samanlaisiksi siivuiksi. Paahda ne samalla tavalla ja siirrä myös syrjään.
  5. Kuori jäähtyneet paprikat käsin. Paahtunut kuori irtoaa helposti. Viipaloi isoihin paloihin. Siirrä kaikki vihannekset isoon kulhoon.
  6. Ota puolet basilikan lehdistä ja murskaa ne morttelissa. Lisää suolaa, pippuria ja noin 8 ruokalusikallista oliiviöljyä sekä etikka. Kaada yrttiöljy vihannesten päälle ja sekoita. Lisää loput basilikanlehdet kokonaisina sekaan. Viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohuiksi siivuiksi ja lisää vihannesten joukkoon.
  7. Paista sitten entrecôtet. Lämmitä paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Hiero pihvien pintaan runsaasti suolaa. Ole antelias, sillä osa suolasta irtoaa kypsennettäessä.
  8. Paista pihvit nopeasti molemmilta puolilta hyvin kovassa lämmössä. Alenna sitten levyn lämpöä tai siirrä pihvit grillissä kohtaan, jossa lämpö on epäsuoraa. Siirrä pihvejä mielummin pihdeillä kuin haarukalla, jotta pinta ei rikkoudu eivätkä lihanesteet pääse karkaamaan. Kiinnitä yhteen pihviin lihalämpömittari, ja jatka kypsennystä, kunnes sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa kokonaisina tai paloiksi leikattuna vihannesten kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi grillata vihannesten joukkoon myös parsaa tai muita sesonkivihanneksia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahda kasviksille grilliraitoja ja kuutioi päälle fetaa. Kreikkalainen kulho yhdistää välimeren parhaat maut.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
valmistusaika 40 min + marinoituminen 4 t

Krekkalaiset kulhot

Ainekset

2
dl
ateriajyviä (esim. Myllärin)
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
munakoiso
2
paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
fetajuustoa
100
g
vuonankaalia
souvlaki-vartaat
600
g
naudan ulkofilettä tai sisäpaistia
1
sitruuna
4
valkosipulinkynttä
½
ruukkua
oreganoa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vartaat. Leikkaa liha kuutioiksi. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna oregano ja valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Mittaa mukaan öljy ja mustapippuri. Nosta lihapalat marinadiin ja anna maustua 4 tuntia. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon öljy ja suola.
  2. Leikkaa munakoiso siivuiksi. Puolita paprikat, poista siemenet sekä kannat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja vuonankaali. Kuutioi feta.
  3. Nosta lihapalat marinadista ja pujota ne varrastikkuihin. Sivele munakoisojen ja paprikasiivujen pintaan öljyä. Kuumenna paistin- tai parillapannu. Ruskista munakoisosiivut, paprikat ja lihat. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Suolaa liha. Kokoa kulhot.

Kommentit (0)