Kodin Kuvalehti on lisännyt 558 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Tee superhelppo lounassalaatti jäävuorisalaattilohkon päälle. Rapea pekoni ja sinihomejuustokastike tekevät simppelistä salaatista ruokaisan.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeaa pekonia ja homejuustokastiketta jäävuorilohkoilla

Ainekset

170
g
pekonia
2
dl
leipäkuutioita
3
rkl
oliiviöljyä
1
omena
1
rkl
sitruunanmehua
½
jäävuorisalaatti
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Sinihomejuustokastike
1
prk
kermaviiliä (200 g)
100
g
sinihomejuustoa
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Hienonna pekoni. Ruskista se rapeaksi paistinpannulla ja nosta valumaan talouspaperille. Paista leivät öljyssä pannulla rapeiksi krutongeiksi. Kuutioi omena ja valuta päälle sitruunamehua.
  2. Sekoita sinihomejuustokastike. Murusta juusto kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa jäävuorisalaatti lohkoiksi ja asettele tarjoiluvadille. Valuta päälle kastiketta ja ripottele pekoni, krutongit ja omenakuutiot. Koristele ruohosipulisilpulla.
Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
3
Vaikeustaso
Helppo

Sirkka-melonisalaatti

Ainekset

1/2
pieni vesimeloni
n.3/4
ruukku
minttu
n.3/4
ruukku
jääsalaatti
125
g
mozzarellajuustoa
2
rkl
kuivattuja kotisirkkoja

Työvaiheet

Pilko salaatti ja nypi mintunlehdet kulhoon. Leikkaa vesimeloni puoliksi, kuutio sisälmys ja lusikoi se varovasti siivilään valumaan. Säästä tyhjä kuori, sillä siitä tulee salaatin tarjoiluastia. Kuivaa vesimelonin puolikas talouspaperilla ja asettele salaatti meloniin. Revi mozzarellajuusto. Laita vesimeloni- ja mozzarellapalat salaatin päälle. Ripottele pinnalle kuivattuja kotisirkkoja.

Vinkki! Vesimelonkikupista kannattaa leikata pohjasta pieni, ohut siivu pois niin alustasta tulee tasainen ja salaattikulho pysyy pysyssä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 241 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Elvi Rista

Kikhernetofun valmistaminen on helpompaa kuin lihapullien paistaminen. Tarvitset vain vettä, kikhernejauhoja ja muutaman mausteen. Näihin tofukuutioihin tulee himo!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Burmalainen tofu ja pikacaesar

Ainekset

2
dl
kikhernejauhoja
1
tl
kurkumaa
3/4
tl
suolaa
4 cm:n pala
inkivääriä
1
iso
valkosipulinkynsi
5
dl
vettä
3
rkl
(seesami)öljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Salaatti
1 iso kerä
romainesalaattia
1
dl
vegaanista majoneesia
1
rkl
misotahnaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kurkuma ja suola kikhernejauhoihin. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää 2 dl vettä ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiehauta 3 dl vettä kattilassa. Vispaa tofuseos joukkoon. Keitä seosta matalalla lämmöllä 5-8 minuuttia pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se muuttuu kiiltäväksi, paksuksi puuroksi.
  3. Öljyä pieni vuoka tai vaikka pakasterasia. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään, kunnes se on leikattavaa.
  4. Leikkaa kikhernetofu reiluiksi kuutioiksi tai tangoiksi kaksinkertaisen talouspaperin päällä. Painele palat talouspaperilla kuiviksi myös päältä.
  5. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa, kuumassa pannussa hetki. Siirrä ne sivuun odottamaan.
  6. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista kikhernekuutiot kaikilta sivuilta. Pyörittele kuutiot seesaminsiemenissä.
  7. Paloittele salaatti kulhoon. Sekoita misotahna majoneesiin ja sitten salaattiin. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Levitä tofu päälle. Tarjoa salaatti sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Muista paistaa kuutioihin maukas pinta kaikilta sivuilta. Paahdetut seesaminsiemenet tuovat viimeisen makusilauksen.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Ihana kesäklassikko eli Insalata Caprese maistuu kuuman päivän kevyenä lounaana.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Ainekset

3
kypsää tomaattia
kourallinen kirsikkatomaatteja
1
pallo
buffalo-mozzarellaa
puoli ruukkua basilikaa
2
rkl
hyvälaatuista oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
tl
hienojakoista suolaa
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi. Levitä ne tarjoiluvadille. Leikkaa myös kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan. Asettele ne tomaattisiivujen lomaan. Ripottele tomaattien päälle hieman sormisuolaa.
  2. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi ja asettele tomaattien päälle.
  3. Leikkaa isommat basilikanlehdet silpuksi ja koristele salaatti niillä. Lisää pienet lehdet kokonaisina.
  4. Tee kastike. Sekoita öljy, etikka, hienojakoinen suola ja sokeri. Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Viimeistele myllystä rouhitulla mustapippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tahmean ja rapean ankan mausteena on aromikasta kiinalaista viismaustetta. Rapea seesamikurkku ja paksoikaali raikastavat kokonaisuuden.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aasialainen ankka

Ainekset

2
ankanrintaa
1
rkl
viismaustetta
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
2
valkosipulinkynttä
n. 3
cm:n pala
inkivääriä
4
rkl
hoisinkastiketta
2
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
srirachakastiketta
1
tl
soijaa
Lisäksi
jasminriisiä
Seesamikurkut
1
kurkku
1
tl
sormisuolaa
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
soijaa
2
tl
vaaleita seesaminsiemeniä
1
tl
sokeria
1/2
tl
seesamiöljyä
Inkivääri-chilipaksoi
4
pienehköä paksoita
1
valkosipulinkynsi
n. 3
cm:n pala
inkivääriä
1
miedohko chilipalko
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kiehauta.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee ankan rasvaan vinoviiltoja veitsellä. Hiero ankanrinnat kauttaaltaan viismausteella, suolalla ja pippurilla. Laita ankat rasvapuoli alaspäin kylmään valurautapannuun. Lämmitä pannu keskilämmölle. Paista rintoja noin 5 minuuttia rasvapuolelta. Käännä rinnat. Lusikoi reilu puolet kastikkeesta niiden päälle. Työnnä paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan.
  3. Kypsennä rintoja uunissa muutaman kerran kääntäen, kunnes mittari osoittaa 58 astetta, noin 20 minuuttia. Tällöin liha on mediumia.
  4. Valmista seesamikurkut. Huuhtaise kurkku ja kuori se raidalliseksi. Nuiji kurkkua esimerkiksi lihanuijalla, kunnes sen pinta hajoaa. Leikkaa kurkku noin 2 cm:n paloiksi. Laita palat siivilään ja siivilä kulhon päälle. Ripottele kurkuille suolaa. Laita jääkaappiin kastikkeen tekemisen ajaksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä kastikkeen aineet kulhossa. Huuhtaise kurkut ja sekoita ne kastikkeen joukkoon.
  5. Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Ota ankanrinnat uunista. Peitä foliolla ja anna levätä 10 minuuttia.
  7. Tee sillä aikaa inkivääri-chilipaksoi valmiiksi.Leikkaa paksoista kova kanta pois. Irrota, huuhtaise ja kuivaa lehdet. Leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi chili. Kuullotavalkosipulia, inkivääriä ja chiliä vokissa muutama minuutti. Lisää paksoi ja paista noin minuutti. Lisää soija, etikka, seesamiöljy ja sokeri. Sekoita hyvin.
  8. Viipaloi ankanrinnat. Valuta loppu kastike päälle. Tarjoa seesamikurkkujen, paksoin ja riisin kanssa.

VINKKI Viismaustetta myydään aasialaisia elintarvikkeita myyvissä liikkeissä. Mauste sisältää kanelia, anista, neilikkaa, fenkolia ja aavistuksen katajanmarjamaista ja anismaista sechuaninpippuria. Jälkimmäistä valmistaa Santa Maria.

Kommentit (0)