
Klassikkopasta carbonaran maut sopivat myös puuroon. Ripaus sokeria pyöristää pekonin suolaisuuden.
Kaurapuuro carbonaran tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vispilöi kaurahiutaleet joukkoon. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Raasta parmesaani. Pilko pekoni ja paista pannussa rapeaksi sokerin kanssa.
- Sekoita suola ja desi parmesaaniraasteetta valmiiseen puuroon. Säästä loppu raaste puuron pinnalle ripoteltavaksi.
- Jaa puuro lautasille ja laita kunkin annoksen päälle yksi keltuainen. Ripottele pinnalle pekonia, parmesaania ja chiansiemeniä.
Vinkki! Ennen kuin käyt puuron kimppuun, pyöräytä lusikalla pinnalle asetellut sattumat puuron joukkoon.