
Pähkinärouheen kuorruttamissa pullissa erottuu tuoreen inkiväärin potku. Seuraan sopii täyteläinen hummus, joka surautetaan punajuuresta.
Inkiväärilihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.
- Raasta inkivääri. Lisää inkivääri mausteiden kanssa jauhelihan joukkoon tasaiseksi lihapullataikinaksi. Pyörittele taikinasta pullia kostutetuin käsin.
- Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa. Ruskista pullat joka puolelta kauniin värisiksi. Laske lämpöä ja jatka kypsennystä 5–8 minuutin ajan, kunnes pullat ovat mehevän kypsiä.
- Lisää halutessasi pistaasipähkinärouheeseen chililastuja ja pyörittele pullat seoksessa.
Punajuurihummus
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja keitä punajuuret kypsiksi. Kypsyminen kestää koosta riippuen 40–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
- Leikkaa jäähtyneistä punajuurista kannat ja liu’uta kuori irti. Kuoriminen sujuu siistimmin, kun laitat punajuuret muovipussiin. Lohko punajuuret. Lisää punajuuret ja loput ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta hummus tasaiseksi seokseksi.