
Voit valmistaa lounaan valmiiksi jo edellisenä iltana. Kaikkea ei tarvitse pilkkoa itse. Purkitetut linssit, pavut ja kikherneet ovat kiireisen preppaajan kavereita.
Jauhelihaa ja linssejä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Lisää porkkanaraaste, juustokumina ja suola pannulle ja ja paista hetki. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja mausta seos lopuksi raastetulla sitruunan kuorella. Anna jäähtyä.
- Valuta linssit. Suikaloi punasipuli. Sekoita kulhossa linssit, sipulisuikaleet, lehtipersilja, sitruunanmehu ja ripaus suolaa.
- Kokoa lounasrasiaan aiemmin paistamasi jauheliha, porkkanaseosta, linssejä, salaattia ja suikaloitua punakaalia. Laita annoksen pinnalle munanpuolikas. Pakkaa mantelit pienen pussiin ja ripottele ne pinnalle ennen ruokailua.