
Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.
Koftat tomaattikastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
- Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
- Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.
Garam masalan antava tuoksu on huumaava ja lupaa paljon, mutta makua tässä ei kyllä ole nimeksikään. En tosin käyttänyt sriracha-soosia ja tomaatit korvasin paseeratulla tomaatilla tehosekoittimen puutteen vuoksi.
Tekeminen oli kyllä helppoa ja nopeaa ja kun ei liian kauan hauduta niin koftista ei tule kivimäisiä.
Suosittelen kyllä vahvasti sekä soijan, inkiväärin ja chilikastikkeen ja/tai vahvan smoky paprikan lisäämistä ohjeeseen/valmistukseen niin maistuu muulta kun lämpimältä ja naudanlihalta.
Itse laitan jauhelihaan garam masalaa 2tl ja kastikkeeseen 2tl.
Aivan taivaallisen hyvää ja helppoa. 😋😋😋
Mikä hemmetin kofta 😅 Köfte se on vaikka britti ei sitä oikein osaisi kirjoittaakkaan.
Älkää laittako suolaa kastikkeeseen 1 teelusikallista. Meni mun mielestä hyvä ohje pilalle, kun tuli liikaa suolaa.
Kiitos kommentistasi, lisään suolan määrään vaihteluvälin, niin muutkin tekijät huomaavat maustaa kastikkeen omaan makuun sopivaksi!
Mikä hemmetin kofta
siis jotain intialaisia lihapullia kö
Todella hyvä resepti, tomaattikastikkeen maku erinomainen. En laittaisi garam masalaa enemmän kuin reseptissä on. Esim intialaiset itse ovat garam masalan kanssa aika varovaisia, on tärkeää säilyttää eri mausteiden välinen balanssi. Pelkäsin, että kurkumaa on liikaa, mutta se sopeutui aika hyvin maustepalettiin.
Ihan loisto resepti. Tein tuplamäärän tänään, lihana käytin lampaan jauhelihaa ja korianterin vaihdoin thaibasilikaan(sitä tosin maltillisemmin) srirachaa lorahti ehkä vähän reilusti joten todellakin oli makua ja lämpöä. Suosittelen lämpimästi 👍