Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 497 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Koftat tomaattikastikkeessa

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
garam masala -mausteseosta
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Kastike
4
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kookosmaitoa
1/2
ruukkua
korianteria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
(2
tl
sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (9)

Vierailija

Garam masalan antava tuoksu on huumaava ja lupaa paljon, mutta makua tässä ei kyllä ole nimeksikään. En tosin käyttänyt sriracha-soosia ja tomaatit korvasin paseeratulla tomaatilla tehosekoittimen puutteen vuoksi.
Tekeminen oli kyllä helppoa ja nopeaa ja kun ei liian kauan hauduta niin koftista ei tule kivimäisiä.
Suosittelen kyllä vahvasti sekä soijan, inkiväärin ja chilikastikkeen ja/tai vahvan smoky paprikan lisäämistä ohjeeseen/valmistukseen niin maistuu muulta kun lämpimältä ja naudanlihalta.

Miq

Itse laitan jauhelihaan garam masalaa 2tl ja kastikkeeseen 2tl.
Aivan taivaallisen hyvää ja helppoa. 😋😋😋

Vierailija

Mikä hemmetin kofta 😅 Köfte se on vaikka britti ei sitä oikein osaisi kirjoittaakkaan.

Kanttoriseppämies

Älkää laittako suolaa kastikkeeseen 1 teelusikallista. Meni mun mielestä hyvä ohje pilalle, kun tuli liikaa suolaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, lisään suolan määrään vaihteluvälin, niin muutkin tekijät huomaavat maustaa kastikkeen omaan makuun sopivaksi!

Vierailija

Mikä hemmetin kofta

Vierailija

siis jotain intialaisia lihapullia kö

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Todella hyvä resepti, tomaattikastikkeen maku erinomainen. En laittaisi garam masalaa enemmän kuin reseptissä on. Esim intialaiset itse ovat garam masalan kanssa aika varovaisia, on tärkeää säilyttää eri mausteiden välinen balanssi. Pelkäsin, että kurkumaa on liikaa, mutta se sopeutui aika hyvin maustepalettiin. 

Vierailija

Ihan loisto resepti. Tein tuplamäärän tänään, lihana käytin lampaan jauhelihaa ja korianterin vaihdoin thaibasilikaan(sitä tosin maltillisemmin) srirachaa lorahti ehkä vähän reilusti joten todellakin oli makua ja lämpöä. Suosittelen lämpimästi 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.