Meidän Perhe on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 457 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Koftat tomaattikastikkeessa

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
garam masala -mausteseosta
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Kastike
4
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kookosmaitoa
1/2
ruukkua
korianteria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
(2
tl
sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (7)

Vierailija

Garam masalan antava tuoksu on huumaava ja lupaa paljon, mutta makua tässä ei kyllä ole nimeksikään. En tosin käyttänyt sriracha-soosia ja tomaatit korvasin paseeratulla tomaatilla tehosekoittimen puutteen vuoksi.
Tekeminen oli kyllä helppoa ja nopeaa ja kun ei liian kauan hauduta niin koftista ei tule kivimäisiä.
Suosittelen kyllä vahvasti sekä soijan, inkiväärin ja chilikastikkeen ja/tai vahvan smoky paprikan lisäämistä ohjeeseen/valmistukseen niin maistuu muulta kun lämpimältä ja naudanlihalta.

Miq

Itse laitan jauhelihaan garam masalaa 2tl ja kastikkeeseen 2tl.
Aivan taivaallisen hyvää ja helppoa. 😋😋😋

Vierailija

Mikä hemmetin kofta 😅 Köfte se on vaikka britti ei sitä oikein osaisi kirjoittaakkaan.

Kanttoriseppämies

Älkää laittako suolaa kastikkeeseen 1 teelusikallista. Meni mun mielestä hyvä ohje pilalle, kun tuli liikaa suolaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, lisään suolan määrään vaihteluvälin, niin muutkin tekijät huomaavat maustaa kastikkeen omaan makuun sopivaksi!

Vierailija

Mikä hemmetin kofta

Vierailija

siis jotain intialaisia lihapullia kö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
1
sipuli
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Srirachakastikkeella maustetut lihapullat ovat takuuvarma valinta lapsiperheelle, jossa rakastetaan tulista ruokaa. Sushibar+Wine-ravintolan Leena Mezorin luotto-ohjeessa lihapullat hautuvat kypsiksi makoisassa sienikastikkeessa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Srirachalihapullat ja -sienikastike

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
korppujauhoa
2
rkl
srirachakastiketta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Sienikastike
3
dl
lihalientä (tai 3 dl vettä ja 1 liemikuutio)
200
g
herkkusieniä tai 1/2 l suppilovahveroita
1 + 1
rkl
voita paistamiseen
2
rkl
maissisuurustetta
1
rkl
worcesterkastiketta
1
rkl
srirachakastiketta
1/2
ruukku
korianteria
Perunamuusi
650
g
jauhoista perunaa (esim. puikula)
1 1/2
l
vettä
2 + 1
tl
suolaa
2 1/2
dl
maitoa
50
g
voita
Lisäksi
1/2
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita puolet sipulista ja kaikki valkosipuli lihan joukkoon. Säästä puolet sipulista kastikkeeseen. Lisää loput lihapullien aineet ja sekoita. Pyörittele seoksesta pingispallon kokoisia lihapullia, laita ne lautaselle, peitä tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Aloita muusin valmistus. Kuori ja paloittele perunat noin 3 cm:n paloiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä/1 tl suolaa), noin 10 minuuttia.
  3. Perunoiden kiehuessa tee lihaliemi ja viipaloi sienet noin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Paista lihapullat. Sulata 1 rkl voita pannussa ja ruskista lihapullia välillä käännellen noin 5 minuuttia. Siirrä lihapullat lautaselle.
  5. Lisää 1 rkl voita pannuun ja ruskista sieniä ja hienonnettua sipulia välillä käännellen noin 5 minuuttia.
  6. Kun perunat ovat kypsiä, valmista muusi. Kaada vesi pois kattilasta ja murskaa perunat perunasurvimella. Lisää maito ja lämmitä muusia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita voi muusiin ja mausta suolalla.
  7. Sekoita maissisuuruste lihaliemeen. Lisää worcester ja sriracha. 
  8. Laita lihapullat ja kaada lihaliemiseos pannuun sienten joukkoon. Anna poreilla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kastike on saostunut. Tarjoa muusin ja hienonnetun korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 677 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 677 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Raikas jäädytetty juustokakku sopii joulun jälkiruuaksi tai kahvipöytään. Lumihuippuja muistuttavat juhlavat koristeet valmistuvat silkinsileästä sveitsiläisestä marengista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
45 minuuttia + jäädytys 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinijäädykekakku

Ainekset

Pohja
2
munaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
mantelimassaa
1
dl
appelsiinimarmeladia
¾
dl
tomusokeria
Päälle
1
dl
appelsiinimarmeladia
Sveitsiläinen marenki
4
valkuaista
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
tomusokeria
(kuivattuja appelsiinirenkaita)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kevyesti sekoittaen vaahtoon.
  2. Pingota leivinpaperi pienen, irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 15 cm) pohjalle. Kaavi taikina vuokaan. Paista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Vatlaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Raasta mantelimassa karkealla terällä. Lisää raaste, marmeladi ja tomusokeri rahkaseokseen.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Laita toinen kakkupohja vuokaan. Levitä päälle puolet täytteestä. Lisää toinen kakkupohja ja taas puolet täytteestä. Pingota tuorekelmu tiiviisti vuoan päälle. Nosta kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Ota kakku pakastimesta 40 minuuttia ennen tarjoilua. Valmista odotellessa sveitsiläinen marenki vesihauteessa. Erota valkuaiset kulhoon, joka sopii kattilan päälle. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  6. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja nosta marenkikulho kattilan päälle. Veden ei tarvitse osua kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 10 minuuttia, kunnes marengista tulee paksua ja kiiltävää.
  7. Levitä kakun pinnalle appelsiinimarmeladia ja lusikoi marenki kakun päälle huipuiksi. Koristele pinta tomusokerilla ja kuivatuilla appelsiinirenkailla.

Vinkki! Kuivaa appelsiinirenkaat koristeeksi näin: Pese appelsiini. Leikkaa hedelmä renkaiksi ja renkaat puolikkaiksi. Levitä palat uuniritilälle. Kuumenna uuni 50 asteeseen. Kuivaa appelsiinit rapeiksi. Kuivaus kestää useita tunteja, mutta sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulukiireitä.

Kommentit (0)