Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Uskallatko uhmata perinteitä ja kohottaa poronkäristyksen chili con poroksi? Juustokumina ja kardemumma sopivat poron seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Poronkäristyschili ja bataattiveneet

Ainekset

1
pkt (400 g)
poronkäristyslihaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
kardemummaa
ripaus
chiliä
3
dl
vettä
1
dl
tomaattipyreetä
1
lihaliemikuutio
1
tl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
Bataattiveneet
2
keskikokoista (á 350 g) bataattia
2
tl
oliiviöljyä
1
tl
kanelia
1
tl
sormisuolaa
Lisäksi
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Poista poronkäristyslihat pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä muiden valmistelujen ajan.
  2. Pese bataatit. Laita ne kokonaisina mikroon ja kuumenna täydellä teholla 10 minuuttia. Laita samalla uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Sillä aikaa, kun bataatit ovat mikrossa, viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulit ja kuullota ne öljyssä pannussa keskilämmöllä pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  4. Halkaise mikrotetut bataatit, laita ne leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan ja pirskottele öljyä pinnalle. Ripottele bataateille kanelia ja sormisuolaa. Paahda uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Lisää sipuleiden joukkoon mausteet ja kohmeinen liha, paista kunnes liha on sulanut. Lisää vesi, tomaattipyree, liemikuutio ja sokeri ja hauduta 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla.
  6. Lusikoi poronkäristyschili bataattiveneiden päälle ja tarjoa ranskankerman kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Mausteita tulvivat paistetut perunat tarjotaan kananmunien ja vihreän chutneyn kanssa. Täydellistä brunssiruokaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Curryperunat ja paistetut munat

Ainekset

750
g
yleisperunoita (tai kiinteitä perunoita)
2
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
vihreä chili
2
rkl + 2 rkl
(rypsi)öljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
2
tl
currya
1
tl
kurkumaa
25
g
voita
¾
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
kevätsipulia
Päälle
4
kananmunaa
5 minuutin vihreä chutney
1
kypsä avokado
1
ruukku korianteria
2
valkosipulinkynttä
½
tl suolaa +
½ tl rouhittua mustapippuria
1
limetin mehu
1
rkl
hunajaa
2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin vihreä chutney. Kuori avokado ja poista kivi, lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna korianteri, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi.

  2. Kuori ja puolita perunat. Keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä lähes kypsiksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja anna vähän jäähtyä. Kuutioi perunanpuolikkaat.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili, halutessasi poista siemenet.

  4. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Paista sinapinsiemeniä muutama sekunti, kunnes ne alkavat poksahdella. Lisää valkosipuli, inkivääri, chili ja mausteet. Paista koko ajan sekoitellen noin 30 sekuntia.

  5. Lisää voi ja loput 2 rkl öljyä sekä perunat. Paista noin 5 minuuttia usein sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kevätsipuli päälle. Jaa perunat lautasille.

  6. Lisää öljyä ja riko kananmunat pannulle. Paista muutama minuutti. Jätä halutessasi keltuainen löysäksi tai paista läpikypsäksi. Nosta paistetut kananmunat perunoiden päälle. Tarjoa chutneyn kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ruskista hyvin ja hauduta kauan. Siinä ovat avaimet kunnon bologneseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2½ t
Vaikeustaso
Helppo

Pitkään haudutettu bolognese

Ainekset

400
g
naudanjauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
4
viipaletta pekonia
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
4–5
dl
vettä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
120
g
parmesaania
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Jauha pekoni ja kuoritut valkosipulit te­hosekoittimessa murumaiseksi. Lusikoi seos kulhoon. Kuori sipulit ja porkkanat, rouhi ne varsisellerien kanssa tehosekoittimessa. Siirrä seos toiseen kulhoon ja soseuta aurinkokuiva­tut tomaatit erikseen.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa korkeareunai­sessa uunipannussa tai kasarissa, ja paista pekoni-valkosipuliseosta 2–4 minuuttia. Lisää vihannesmuru ja paista 5–8 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon.
  3. Lisää pannuun öljyä ja ruskista jauheli­ha rapeaksi, lihaa sekoitellen ja murentaen 5–10 minuuttia. Lisää pekoni-vihannespaistos jauhelihan joukkoon ja paista vielä 10 mi­nuuttia. Lisää aurinkokuivatuista tomaateista tehty sose, tomaattimurska ja 4 dl vettä. Se­koita etikka ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa leivinpaperista kansi kastikkeen päälle, tee palan keskelle pieni reikä ja paina paperi kastikkeen pintaan. Hauduta uunissa 1½–2 tuntia.
  5. Raasta parmesaani ja hienonna persilja. Sekoita juusto valmiiseen kastikkeeseen ja koristele persiljalla. Tarjoa pastan tai vaikka perunamuusin kanssa.

Vinkki! Laita parmesaanin kuiva kannikka­pala hautumisen ajaksi kastikkeeseen ma­kua antamaan.

Kommentit (0)