
Trendikäs rakuuna maustaa mehevän possunfileen.
Possunnoisetit, salaattitahna ja basilika-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee basilika-perunasalaatti ja salaattitahna (ks. resepti alla) valmiiksi.
- Puhdista fileet kalvoista ja leikkaa ne noin 3 cm:n paksuisiksi paloiksi. Litistä palat hieman ohuemmiksi.
- Kuori ja puolita valkosipulit. Kuumenna voi-öljyseos pannussa. Paista fileepaloja pannussa parissa erässä valkosipulin ja rakuunanoksien kanssa, noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa salaattitahnan ja basilikaperunasalaatin kanssa.
Salaattitahna
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 3 rkl öljyä keskilämmöllä. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää huuhdellut, kuivatut salaatit pannuun. Paista vielä 1 minuutti sekoitellen.
- Laita salaatit ja sipulit tehosekoittimeen kapristen, suolakurkkujen ja sinapin kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat lusikoitavan tahnan. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja sokerilla.
- Tarjoa tahna possun kastikkeena. Jos kastiketta jää, sen voi tarjota crostinien kanssa.
Vinkki Jos haluat yrttisemmän kastikkeen, korvaa osa salaatista yrteillä, kuten basilikalla, lehtipersiljalla tai oreganolla.
Lämmin basilika-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 20–30 minuuttia.
- Keitä toisessa kattilassa herneitä pari minuuttia.
- Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna basilika. Sekoita sipulit, basilika ja sitruunamehu öljyn kanssa. Lohko lämpimät perunat tai riko niitä hieman haarukalla. Yhdistä perunat, herneet ja kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki Jos haluat lisätä yrttisyyttä, minttu ja lehtipersilja sointuvat hyvin basilikan rinnalle. Salaatti maistuu myös haaleana ja kylmänä.