Pähkinärouheen kuorruttamissa pullissa erottuu tuoreen inkiväärin potku. Seuraan sopii täyteläinen hummus, joka surautetaan punajuuresta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 kpl
25 min
Helppo
Punajuurihummus
Ainesosat
600
g
punajuuria
½
dl
tahinia
3
rkl
sitruunamehua
½
dl
oliiviöljyä
2-3
valkosipulinkynttä
½
tl
merisuolaa
½
tl
mustapippuria
½
tl
sokeria
Vaiheet
- Pese ja keitä punajuuret kypsiksi. Kypsyminen kestää koosta riippuen 40–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
- Leikkaa jäähtyneistä punajuurista kannat ja liu’uta kuori irti. Kuoriminen sujuu siistimmin, kun laitat punajuuret muovipussiin. Lohko punajuuret. Lisää punajuuret ja loput ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta hummus tasaiseksi seokseksi.